ДПС тайно дава рамо на Борисов за контрапротеста! Хора на Доган плащат автобусите до София: Narod.bg

Симпатизанти на партията искат да протестират, но ръководството на ГЕРБ уж „не иска да изкарва хора по площадите

След масовия протест пред Президентството вчера срещу действията на прокуратурата срещу секретари на държавния глава Румен Радев, беше поискана оставката на Правителството. В тази връзка членове и симпатизанти на ГЕРБ обявиха, че се стягат за контрапротест. Информация за това изтече още снощи от чат между партийните клубове на ГЕРБ в страната.

От сайта „Биволъ“ публикуваха скрийншот от приложение за комуникация, в което има разговор с организация на ГЕРБ в Бургас. От нея става ясно, че участието е протеста пред Министерски съвет е задължително за “Народни представители, Общински съветници и Общински координатори”, а автобусите от Бургас тръгват в 13 ч. Източници на на OFFnews съобщиха за организирано извозване на партийни активисти с автобуси от Радомир и Варна.

Снимка: „Биволь“

Narod.bg научи ексклузивно, че ДПС ще даде рамо на Борисов за контрапротеста, като ще осигури автобуси със симпатизанти, за да се имитира масовост.

Пиарът на партията Никола Николов също призова симпатизантите на ГЕРБ да се съберат на контрапротест: „Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича „мутри“ хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!„, написа той във Фейсбук. 

Снимка: Фейсбук

От пресслужбата на ГЕРБ потвърдиха, че ще има съмишленици от цялата страна, но отрекоха да има задължителен елемент. „Нашите хора, едва ги удържаме от няколко дни„, добавиха от там.

В сутрешното си дълго изявление премиерът Бойко Борисов също спомена мимоходом, че партийците му се събират в негова защита.

„Какво да ги вадим, ние не знаем как да ги спрем. Чудим се нашите как да ги спрем. При нас вече от година-две има желание да излязат на улицата“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова тв в отговор на въпрос дали управляващите готвят контрапротест. От думите му се разбра, че симпатизанти и членове на партията искат да протестират, но ръководството на ГЕРБ уж „не иска да изкарва хора по площадите„.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!