Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал! Здравният министър с акции за €10 млн. в турски здравен холдинг

Новият здравен министър Кирил Ананиев притежава чрез поставени лица, дялове на стойност 10 милиона евро в турския здравен холдинг “Абикадем”. Това научихме от служители в ДАНС, пожелали анонимност, но и тотално възмутени от случващото се в държавата.

Подобна собственост го поставя в конфликт на интереси дори не само сега като министър, но и доскоро – като председател на надзорния съвет на НЗОК.

Оказва се, че турският холдинг, който в последните години мощно нахлу в здравната ни система, всъщност е имал височайш закрилник, който сега още повече се издига.

Припомняме, турците купиха японската болница “Токуда”, а също и “Сити Клиник”. Те станаха и спонсор на ЦСКА-София на Гриша Ганчев.
Всичко това очевидно е платено от българската държава, доколкото НЗОК е основният източник на пари за всички болници. Турците не са никакви “инвеститори” тук, а са обикновени доячи на Здравната каса. Както и всички други, между другото…

България има възможно най-идиотския модел на здравеопазване, в който единствено тоя дето плаща, е държавен, а тия дето консумират  – частни. В класическия “Семашко” модел всичко е държавно. А в американския модел – всичко е частно, като частните фондове, дето плащат на болниците, ги следят що вършат.

При нас болниците доят Касата, а чиновниците в нея се правят на луди, приятно заслепени от гигантски рушвети.

С издигането на Ананиев за министър, можем да считаме турската инвазия за приключила и напълно приватизирала здравните ни вноски.
Все пак, позитивно е, че част от парите ще се върнат в България – под формата на дивидент за министъра-акционер.

източник: https://speednewsbg.blogspot.com

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!