Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДПС скочи на Радев. Трябвало да знае най-добре защо е охраната на Доган и Пеевски

.
Янко Янков

НСО охранява стриктно хора, които са застрашени и тяхната охрана е пряко свързана с националната сигурност на България. Охраната е по законов ред. Щом казваш, че не е необходима охрана, кажи защо не е необходима охрана?

Това заяви пред Dariknews зам.-председателят на ДПС Янко Янков по повод изявлението на Румен Радев.

Винаги съм казвал, че г-н Делян Пеевски и г-н Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на Бойко Борисов. Това каза в специално изявление президентът Румен Радев.

„Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината“, посочи още държавният глава.

"Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно наясно кои са причините, за да има такава охрана. Специалните служби докладват на него.", заяви още той.

"Съгласно закона, могат да се охраняват и други български граждани, на които животът е застрашен във връзка с националната сигурност на Република България, освен председател на парламента и премиер. И от тази гледна точка президентът трябва най-добре да знае кои са - той получава доклади от специалните служби и трябва да знае", коментира Янков.

"Президентът иска да предпази себе си. Стига с този популизъм, с който само демогогстваме пред българските граждани. С медийни прояви не знам докъде ще докараме България по този начин", посочи зам.-председателят на ДПС.

Според Янков не отива на бивш министър като Христо Иванов подобна акция по море. Янков апелира към българските политици да се държат по-сериозно.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!