Радев: Охранителите на „Росенец“ са служители на НСО – Ива Николова от "Пик" предава на живо "66-и ден от протестите срещу президента Радев"

Охранителите, които вчера спретнаха екшън с Христо Иванов, който беше спрян край морския сарай на Ахмед Доган, са служители на НСО.

Това обяви президентът Румен Радев в извънреден брифиг преди минути.

Президентът поясни, че след среща с началника на НСО ген. Красимир Станчев е станало ясно, че охранителите на плаж „Росенец“ наистина са служители на НСО, а към момента в ход е служебна проверка на действията им от вчерашния ден.

От думите му стана ясно, че тричленката от шефа на ДАНС, главния секретар на МВР и ръководителя на НСО решават кой да бъде под охраната на спецслужбата.

„Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание“, допълни той. Коментарът на държавния глава идва след като вчера бившият правосъден министър, а сега съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов дебаркира с лодка на плаж „Росенец“ край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината“, посочи още държавният глава.

Ива Николова от "Пик" предава на живо "66-и ден от протестите срещу президента Радев"

Проправителствената агенция "Пик" съобщи, че 66-и ден продължава постоянния протест пред президентството протестиращите продължават да настояват за оставката на Румен Радев. Според агенцията присъстващите постоянно протестиращи "са недоволни, че държавният глава позори страната ни и продължава войната с институциите, разделяйки обществото". 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!