Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов обеща: Истинската криза тепърва предстои! Ананиев потвърди. Р. Петков предупреди: Ананиев трябва да знае, че ще лежи в затвора! – А Борисов?

Румен Петков: Кирил Ананиев трябва да знае, че ще лежи в затвора

Кирил Ананиев трябва да знае, че ще лежи в затвора. Това каза председателят на ПП ”АБВ” Румен Петков пред журналисти в централата на партията. Според него НОЩ не е дал аргументация за мерките.

"Това, на което сме подложени, е безумие", подчерта Петков. 

Той припомни, че партията организира национален митинг в четвъртък срещу действията на правителството по време на пандемията.

Ананиев: Връщаме мерките при 200 болни на ден

"Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките". Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, предаде Нова тв.

Борисов: Истинската криза тепърва предстои.

Истинската криза ще бъде в края на тази и началото на другата година. Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Вместо да търсим максимална консолидация, учудвам се от опозицията как самоуверено критикуват и смятат, че ще се справят по-добре, точно обратното.

В тази ситуация всяка нация сама за себе си трябва да бъде много мобилизирана. Тежките времена предстоят. Като предстоят, ще кажат, защо не ни затвориш пак, не забравяйте, че си говорихме за цели сектори, които фалират. Мярката 60 на 40 работи на пълни обороти”, каза Борисов на заседание на Министерски съвет днес.

Продължава да се лута светът, няма решение, което да изпълним всички заедно. Ние в България считаме, че като развита демокрация, когато хората са информирани, можем да се справим.

„Много са ми интересни колегите от дясно, които казват: „Затваряйте!“, коментира той. Според премиера, ако хората използват маски, дезинфектанти и спазват дистанция, няма да се налага ново затягане на мерките.

Борисов коментира, че евентуална нова заповед за по-строги мерки ще се използва „да има кого да псуват“. Според него властта давала възможност на хората да ходят на мач или на бар като избор. Всеки можел сам да прецени дали да го прави.

„Същите, които казваха, че маските са за да ви запушат устата, сега казват „затваряйте“, коментира Борисов.

„Ако е със заповед и е фашизъм – О.К! Ако трябва сами да се пазим – сложно ни е“, коментира министър-председателят.

Всеки от нас е информиран, че маските, дезинфекцията и дистанцията са единственото, което опазват от заразяване, каза Борисов на редовното заседание.

Добави, че за минути се пише заповедта и се затваря всичко.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!