Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Иванов: Това са гардове на НСО. Няма да признаят, защото не могат да ги уволнят

.
Христо Иванов

Това е тумор и емблема, която показва, че българските институции се изключват като лампичка на нощно шкафче за определени хора. Това е българският бряг - плажът не е даден на концесия и е държавна собственост. Не сме отишли да правим скандали или да провокираме някого. Аз имам право да бъда там и не ми пречи да го обясня на всеки, който ме пита. Тези момчета обаче не се представиха. Те не са случайни - или са гардове на НСО, или са охрана. И по двата закона трябва да се легитимират. Министърът на МВР и шефът на НСО да кажат кое нарушение е вярно.
Това заяви пред bTV Христо Иванов от "Демократична България" ден след скандала в летните сараи на Ахмед Доган.

ФрогНюз припомня, че вчера бившият министър на правосъдието реши да посети Росенец с лодка, но бе посрещнат от гардове с оръжия, които го помолиха да напусне. Стигна се и да избутване и упражняване на известна сила.

"Повод за отиването ни бе, че общинският съвет в Бургас излезе с едно манипулативно решение, според което общинският път е прехвърлен на фирма, близка до Доган. Решението още не е в сила и се опитахме преди 20 дни да влезем там, но ни бе отказан достъп. Никой не може да ми обясни защо там има бариера. Установено е черно на бяло, че плажът не е частна собственост, там няма концесия. Това е българският бряг. Ние пожелахме да го посетим. След като не можем да стигнем до него по общинския път, единственият начин е с лодка", допълни още Иванов.

Той бе категоричен - случилото се е емблема, която показва, че българските институции решават да затворят очите си за определени хора.

"Има сериозни съмнения, че държавата се е отказала от суверенитета си по казуса с нефтобазата на "Лукойл" - не се знае колко и от кого се внася. Затова водим и дело повече от година, но никой не иска да ни даде тази информация по ЗДОИ. Съдът се произнесе в наша полза. НАП отказва", посочи още Иванов.

"Проблемът не е, че е имало някакъв инцидент. Големи момчета сме. Проблемът е, че те зи хора се чувстват безнаказани и то по този начин. Имат гаранцията, че могат да правят каквото си поискат. Хората се организираха масово ходене до Росенец в събота. Аз ще отида на бариерата, за да си поискам трикольора, който вчера изхвърлиха зад гърба ми", коментира още бившият правосъден министър.

Той бе категоричен - тези мъже са служители на НСО, но службата не може да го признае, защото няма правомощията да ги уволни, а това ще се наложи.

"Тези хора са дългогодишно в антуража на Доган. Известно е, че НСО охранява и Доган, и Пеевски, хотел "Берлин", Боянските сараи. Те охраняват и този сарай. НСО не отрекоха, че това са техни служители. Те написаха много заобиколен отговор до медиите и аз напълно разбирам защо - ако признаят, че тези мъже са техни, ще трябва да ги уволнят, а те не могат да го направят. Те са недостъпни за което и да било ръководство в страната. Това е проблемът - има хора у нас, за които законът не важи. Ако те не бяха техни служители, щяха да го кажат веднага и категорично. Това е жалка лъжа и искам да призова и Радев, и Борисов да упражнят правомощията си. Да ми отговорят ясно - защо НСО продължава да охранява Доган и Пеевски, колко струва това на данъкоплатеца?", попита още Иванов.

"Този вълнолом там е обявен за поземлен имот във водата. Частна собственост е, при положение, че не може. Построен бил 80-те години, при положение, че има разследвания, че през последните три години се е увеличил. Затварянето на очи трябва да спре - това е образът как България се превзема отвътре", отсече Иванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!