Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Задкулисие! Бойко редовно се кланя на Доган в морските сараи – Борисов и Нинова пазарят с Доган край Бургас бъдещото управление (ВИДЕО)

”Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това”. Това каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата.


.

.

.

.

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов не беше допуснат от НСО до брега край парк „Росенец“, въпреки че имотът е публична държавна собственост

Бойко Борисов редовно се кланя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в незаконните му морски сараи край парк „Росенец”. Задкулисието лъсна от видео на съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов  и активистът на партията Иво Мирчев, които опитаха да достигнат с лодка до палата. Опитът им да стъпят на каменистата крайбрежна ивица, която е публична държавна собственост и следователно – достъпна за всички граждани, обаче беше осуетен от анонимни охранители от НСО, които изблъскаха Иванов в морето.

Гардът с жълта тениска….

…е винаги плътно до Ахмед Доган

По-късно се оказа, че гардовете наистина са от НСО и обикновено пазят Ахмед Доган.

Въпреки многобройните призиви, младите мъже с плажно облекло не пожелаха да се легитимират и да съобщят дали са служители на НСО. Те повтаряха, че имението е частна собственост. Иванов и Мирчев стигнаха до брега край Росенец с лодка. Това е единственият начин човек да се добере до сарая. Всички сухоземни пътища са затворени с бариери и се охраняват.

Целият екшън беше излъчван на живо във фейсбук.

Иванов и Мирчев заявиха, че територията на имението е публична държавна собственост и имат право да са там. „Накрая ще спукаме лодката и оставате тук“, заплаши един от охранителите.

„Срам ме е, че ви карат да участвате в това беззаконие, не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място“, заяви Иванов, който дори и до кръста в морето, продължи без притеснение акцията си по разобличаване на беззаконието.

Преди това двамата с Мирчев успяха символично да забият българското знаме на брега. То обаче беше изтръгнато и захвърлено настрани от един от охранителите.

Т. нар. морски сарай на Доган край Росенец винаги е бил със статут на държава в държавата. За това неведнъж е писал сайтът „Биволъ“, други медии също са се опитвали да се добират дотам или да изтръгнат обяснения от властите кое налага този специален статут на обекта.

Според информацията, която представи Христо Иванов имотът е често посещаван от премиера Бойко Борисов, както и от лидера на БСП Корнелия Нинова, за да се сключват различни политически сделки.Имотът е собственост на компанията „Хермес Солар“, която се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Луксозното имение се ползва от активисти на ДПС, съобщи Mediapool.

Имотът е част от сделката за приватизацията на „Нефтохим Бургас“ купен от руската компания „Лукойл“ през 1999 г. за 101 млн.долара. По това време лидер на управляващата партия СДС в Бургас и шеф на бюджетната комисия в Народното събрание беше Йордан Цонев, който днес е член на ръководството на ДПС.

Впоследствие пенсионните фондове на „Лукойл“ продават близо 320 декара на руската фирма „Стрейтлайн“, зад която стои кипърската офшорка „Трокси Трейдинг“ (Troxy Trading). Тя от своя страна е собственост на друга офшорка от Британските вирджински острови – „Еф Си Ем Груп Холдинг“ (FCM Group Holdimg).

Към момента на продажбата зад „Стрейтлайн“ стои адвокат Александър Величков, който е шеф на правната дирекция на „Лукойл България“ и участва в управителните съвети на Пенсионно осигурително дружество „Лукойл Гарант-България“ АД и Доброволен пенсионен фонд „Лукойл Гарант-България“, които продават земите. В същото време Величков представлява „Трокси Трейдинг“, която се помещава в неговата кантора. Така от двете страни на сделката се оказват едни и същи лица.

Накрая теренът се озовава в ръцете на „Хермес Солар“, която пристъпва към строителството на новия сарай на Ахмед Доган. Дружеството тегли два кредита от КТБ. Първият е за близо 12 млн. лв. от 2012 г. и има просрочени лихви 100 хил. лв. Вторият – за близо 7 млн. лв. е от юли 2013 г. и има просрочени 50 хил. лв. лихви. Те са категоризирани като „лоши кредити“ без достатъчни обезпечения, пише „Биволъ“.

И двата кредита на „Хермес Солар“са обслужени с директно плащане от ПИБ на 100%. С тези пари две години по-късно сараят е довършен.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!