Хем реват, че нямат клиенти, хем надули цените все едни не са в България

Image may contain: sky, cloud, outdoor and nature

Българите са гневни и с право! Това не е моментен удар по туризма ни, това тепърва ще се стовари с адска сила върху цялото Мутроморие

Последствията от коронавируса принудиха почти всички хазяи и собственици по морето ни да свалят цените. Квартира дори може да се намери и за 5 лв., колкото е и цената на един хот дог или дюнер. Това показва проверка в курорти на Южното Черноморие.

Хазяи и собственици на кръчми в Несебър, например, твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи. Затова и непретенциозните летовници могат да се уредят с нощувка срещу петачка. Викачите пред кръчмите пък, молят хората да вечерят при тях с думите:

„Моля ви, спасете ни от фалит!“

Плажовете обаче, все още не са празни, а заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите също се радват на доста клиенти. Сметката на плажа за четиричленно семейство надвишава 50 лева, ако то ползва чадър, два шезлонга, хапва и пийва.

Заведение на Южния плаж в Несебър таксува клиентите с 12 лева за шезлонг и 25 – за чадър. Разбира се, може и сумата да е с няколко лева по-малка. В плажния бар се предлага само пиене, като бирата е по 4,50, колкото е и фрапето. Малката мента също е на тази цена, а за коктейл трябва да дадем двойно, пише „Телеграф“.

Бутилка вода на плажа в Гърция струва 1 лев, чадърите и шезлонгите са безплатни! Ангелкова още се чуди защо нямаме туристи?

Едно кафе е 3 лв., а лимонадата върви по 6 лв.

За разлика от плажните кръчми, плажните капанчета се радват на клиенти. Принцесите там вървят по 4 лв., пържените картофки са 3 лв., а хотдога и цацата – 5. Така един плаж на семейство с две деца, които трудно могат да минат без почерпка, излиза солено. За разлика от квартирата, която може да им струва 10 пъти по-евтино.

Атракционите също са скъпи. Разходка по вълните с надуваем банан, например, струва 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк пък, излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лева, а атракционите са много. И за да са доволни децата, харчим от семейния бюджет поне 30 лева.

Телеграф, Глас БГ

След като светът видя шоколада във варненското езеро от космоса, бойко истината се закле във внуците си в чистотата на черноморието ни!

Само си представете колко стимулиращо за британския турист e насърчението да се посети България от премиер, който преди това е влязъл в заглавията на британските издания с пачките 500 евро и Глок на шкафчето

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!