Озверели банди се опитват да извършат лява „културна революция” - рухне ли САЩ идва началото на нови Тъмни векове...

Александър Тацов

На Четвърти юли 2020 година, президентът на Съединените  американски щати Доналд Тръмп  произнесе реч в планината Ръшмор, пред изсечените в скалата ликове на  най-великите американски президенти. 
Защо тази реч може да се окаже съдбоносна в контекста на потресаващите политически събития, развили се в САЩ последните месеци на фона на епидемията от Covid 19? Съдбоносна не само за Америка , но и за Света.

За първи път президентът точно, ясно и кратко формулира същността на опасността, която грози институциите на Съединените щати, както и самото им съществуване. Криза, каквато не е имало в американската история повече от 150 години.
Той не само спомена „озверелите банди, които се опитват да съборят статуите на основателите на САЩ“, които „обезобразяват свещени паметници и предизвикват вълни от насилие в американските градове“, но и за пръв път точно и ясно посочи кои са тези „озверели банди“, каква е тяхната идеология, какво представлява тяхната борба и какви са техните цели. Президентът Тръмп буквално заяви:
-  това са представители на „крайно ляв фашизъм“ , носители са на „тоталитаризъм“,
-  стремят се  да извършат „лява културна революция“,
-  целта им е да „унищожат американската история“ , да „низвергнат американската революция“ и 
    „да индоктринират децата ни“.

С други думи той твърде точно наименува идеологията –

крайно ляв фашизъм,

 т.е левичари, известни още и като неомарксисти. Тяхното движение (лява културна революция) и целите им (установяване на нова тоталитарна идеология, унищожаване, т.е. пренаписване на американската история и накрая – индоктринация на децата ни*, за да ги превърнат в бойците за новата идеология). 

За първи път, от официална правителствена трибуна беше заявено принципното виждане на Доналд Тръмп за идеологията, структурата и целите на левичарските бунтове,  в качеството му на действащ президент и кандидат за следващ мандат. Накрая президентът публично заяви, че „Америка няма да се уплаши“, което значи, че войната за бъдещето на Съюза е обявена и че президентът Тръмп е решен да се бори със всички сили и средства. Последната дума ще бъде на народа на Съединените щати. Целият свят е вперил поглед в тази съдбоноста битка…
А защо? 
Защото на вчерашния ден, преди 244 години Тринайсетте съединени държави в Америка с население 4 млн. души, обявяват своята независимост от британската корона. Оттогава САЩ се превърнаха в най-могъщата държава на света.

От времената на Римската империя светът не е виждал такава мощ: 

-    Те държат първенство във всички теоретични и приложни науки, в технологиите, във военното дело, в космическите изследвания. Създали са всички иновации на модерното време: 
редовните авиационни съобщения, обществената телевизия, вкл. цветната, транзистора, интегралната схема, електронният компютър, персоналният компютър и итерактивното и софтуерното му управление, клетъчния телефон, световните спътникови мрежи, световната електронна мрежа (Интернет), социалните мрежи, нанотехнологиите и генните технологии…… 
Американската космическа индустрия няма съперници в света. НАСА, както и напоследък частните космически компании, създадоха за 55 г. най-мощните ракети носители, космическите ракетоплани и многокнатните ракетни степени. Те изпратиха шест пъти експедиции до Луната и обратно, изследваха с автоматични станции всички големи планети, от 20 г. присъстват на повърхността на Марс, а една от марсианските станции постави рекорд - 12 земни години безотказна работа. Четири автоматични станции напуснаха Слънчевата система, като с две от тях, изстреляни преди повече от 40 г. и досега се осъществява устойчива връзка.
НАСА притежава ¾ от МКС и дава толкова за издръжката й, неин е и единственият космически оптичен телескоп. 
Около 70% от околоземните спътници са американски, като включват най-големите спътникови мрежи в областта на навигацията, природните ресурси, метеорологията, съобщенията, сеизмологията и тектониката, океаните и атмосферата. А пък американските компании държат също около 70% от пазара на спътникови и космически услуги.

-    САЩ имат най-развитата инфраструктура на света (дълж на ж. п. линиите три пъти повече отколкото на тогавашния СССР, дължина на многолентовите магистрали толкова, колкото в целия останал свят), най-голямата дължина на авиолиниине в света..

-     Представляват най-голямата световна аграрна сила: само 1.6% от населението са фермери (в РФ те са 9.7%, в Китай – 36.7%, в Индия – 47.2% !), те изхранват страната и  създават най-големият световен износ на агропродукция - два пъти повече от следващия в класацията, те държат 2-3 място в износа на пшеница, 1 място в износ и производство но царевица, 1-2 място в износ и производство на соя и т.н.. ; притежават 473 млн. ха. обработваема земя, само Китай има  повече с 10% (при 4 пъти по-голямо население, а РФ съответно - 90 млн. ха.)
-     Те са и културен център на света:
там се издават половината от книгите в света и се регистрират близо половината от патентите, намират се най-големите библиотеки, най-големите музеи и най-големите театри, американските университети държат първенството във всички класации (за 2018: 7 от първите 10, 14 от първите 20 и т.н), в Америка са родени и/или работят 1/3 от всички нобелисти в света , същевременно са родени или работили близо половината от нобеловите лауреати в естествените науки. Американската попкултура владее света...

-    Страната е на второ място в света по отношение на запаси от природни ресурси, на трето по водни запаси и притежава 99.5% от стратегическите природни елементи; очаква се през 2019 по добив на нефт и газ, да излезе на първо място.
-    Това е най-мощната икономика в света (за 2019 GDP на САЩ е почти колкото  сумата от трите следващи: Китай, Япония и Германия)
- САЩ притежават най-важното геостратегическо положение в света - разположение между двата най-важни световни океани (като контролира директната връзка между тях) и чрез Аляска до третия (Сев. Ледовит), така че има директен достъп до 3 от 4-те световни океани и може да ги контролира. Северният и среден Тихи океан по същество се явява американско езеро, което обуславя и контролът върху четвъртия – Индийски океан. По същество американско езеро се явява и Средиземно море
-     Те са най-силната военна машина в света, с военен бюджет (за 2019 - 720 млрд. дол.) близо 40% от световния, Имат най-технологичната и най-тренирана в непрекъснати бойни условия армия. Притежават най-развитата високотехнологична военна индустрия в света. Армията им е по-силна от всички евенуални противници взети заедно. Флотът, в еквивалентно отношение  е близо два пъти по-мощен от всички останали морски сили взети заедно, а по отношение на атомните  самолетоносачи съоръжени  с катапулти, положението просто е несравнимо (11 броя, в останалия свят - 1 френски с два пъти по-малка мощ). Базиран е  във всички стратегически точки на световния океан. Аналогично е положението и с ВВС. САЩ имат достатъчна сдържаща ядрена мощ за всички останали ядрени сили и са единствената, която може да нанесе Непреодолим Първи ядрен удар. Американската военна индустрия е водеща в технологично и иновативно отношение.
Военният бюджет на САЩ и най-близките им съюзници (НАТО, Япония, Ю. Корея, Австралия, Н. Зеландия) представлява 71% от световния за 2018 г, а на КНР и РФ общо – съответно 12% от световния. При това за 2019 г. GDP на САЩ и най-близките им съюзници представлява 58% от световния, а на КНР и РФ общо – съответно 18% от световния.

-  Американският народ представлява едно уникално население, народ най-вече от емигранти, който е еманация на всички народи и раси  по света - там са отишли най-смелите, най-предприемчивите и най-рисково настроените. Близо 250 години САЩ се управляват от най-старата представителна демокрация в новото време и същевременно най- непоклатимата демокрация в съвременния свят. Като имат невероятно устойчиво политическо устройство, базирано на Конституцията и на  динамичното единство между Трите власти, където свободата на словото е поставено на първо място. А пък съдебната им система се смята за най-авторитетната в света. 

-    В САЩ е царството на чистия капитализъм, работи се най-много и там има най-големия шанс човек да успее с труда си. Само от 100 години САЩ са най-могъщата страна на света, но те успяха да спасят света от чумите на Националсоциализма и на Интернационалсоциализма (Комунизма). Те изнесоха икономически и технологично на плещите си усилията на Съюзниците по време на Втората световна война – притежаваха 2/3 от общият им икономически и военен потенциал, към края на войната имаха 10 млн армия и произведоха половината от самолетите и танковете за цялата война, както и 80% от корабите. Те спечелиха Студената война, като вкараха СССР в непосилна икономическа, военна и космическа надпревара.

-   Всичко това определя и непоклатимото и уникално финансово положение на Америка. САЩ са единствената страна в света, която може да печата почти неограничено пари и да си позволи огромен дълг, като никоя друга страна на света. Това се определя от уникалното положение на долара  в световната финансова система. 
Така например мнoгo oт нoвoнaпeчaтaнитe пapи изoбщo нe ocтaвaт в CAЩ. Причината e, чe ocвeн изпoлзвaнeтo cи ĸaтo peзepвнa вaлyтa, вaлyтaтa нa CAЩ ce изпoлзвa ĸaтo cигypeн aĸтив oт мнoгo инcтитyции, пpaвитeлcтвa и индивиди, ocoбeнo в Aзия. Toвa e тaĸa, зaщoтo инвecтитopитe тaм нe ca cĸлoнни дa пpиeмaт pиcĸa и вoлaтилнocттa нa мecтнитe вaлyти, cпpямo ĸoитo дoлapът стои непоклатимо. А причината е проста – зад долара стои огромната мощ, финасова, икономическа и военна на САЩ. С други думи пpичинaтa зa фeнoмeнa e дoвepиeтo.. Доларът може да рухне тогава и само тогава, когато рухнат и самите САЩ. Нещо което ще предвещава неминуемия край на  Света, такъв какъвто го познаваме… Taĸa ce cъздaвa гpaндиoзнo тъpceнe нa дoлapи извън cтpaнaтa. Heщo пoвeчe, cпopeд няĸoи иĸoнoмиcти, нeoбxoдимocттa oт вaлyтaтa e тoлĸoвa гoлямa, чe нa глoбaлнo paвнищe дeфицитът нa дoлapи възлизa нa 13 тpлн. ĸъм нacтoящия мoмeнт. Двигaтeл нa тoвa тъpceнe ca зaдължeниятa нa пpaвитeлcтвaтa пo cвeтa, дeнoминиpaни в дoлapи. Bcъщнocт ĸъм ĸpaя нa минaлaтa 2019 гoдинa дeнoминиpaнитe в дoлapи дъpжaвни цeнни ĸнижa глoбaлнo ce yдвoиxa cпpямo 2008 г., ĸaтo тe вeчe възлизaт нa нaд 60 млpд. дoлapa. 
Ето затова е незаменим доларът. Просто няма конкурент, защото зад него стои колосална мощ, невиждана от времено на Римската империя. И всеки икономически субект психологически отчита тази причина и затова насочва доверието си именно към долара.

Да си представим, че САЩ внезапно изчезнат. Това би било 

световна катастрофа 

с непредвидими размери – още на другият ден ще започне Войната. Ако например радикалните мюсюлмани разберат, че го няма Големия Сатана, веднага ще обявят Велик джихад или пък такива вредители като Русия ще тръгнат незабавно да спасяват рускоговорящите в Украйна, в Балтийските  държави, в Германия и т.н., (защото знаем, че в НАТО САЩ са  реалната сила, която пази Европа, за да може последната да си играе на „социална държава“). Ето какво се получи, когато президента Обама, реши да се изолира от събитията в Средния изток – веднага се пръкна Ислямска държава и Русия се намърда в Сирия…
Вижда се, че всички страни по света в една или друга степен зависят от САЩ. Не е важно дали харесват или не Америка - никъде не харесват особено структурата, която поддържа реда, но пък никой не може без нея.
Освен, че са Световен жандарм, те се явяват Флагман и Лидер на  Свободния свят и Пазител на Великата европейска цивилизация, отдавна превърнала се в глобална и Световна цивилизация.

Затова Светът сега гледа към Америка с безпокойство и надежда.

 Рухне ли САЩ, ще рухне и познатият ни Свят

Това ще е краят на Цивилизацията и началото на нови Тъмни векове...
Затова и надеждата е в мъдростта на американския народ и в президента Тръмп. Независимо дали го харесваме или не.
Просто той е човекът. 
Казват, че бил  политически хулиган,  безпардонен и нагъл непукист. Така да е. 
Но само и единствено такъв човек  може да се опълчи на Чудовището… и да го победи. 
Изглежда Бог го праща, за да спаси Америка и Света.
____________________________
* горчивата чаша няма да отмине и България - тези дни влезе в сила "Законът за социалните услуги" - последният от пакета закони, постепенно и неусетно инкорпорирани в правната рамка, касаеща възпитанието на децата. Това е венец на близо десет годишни усилия на джендър организации, финасирани от чужди донори. Целта е възпитанието на децата да премине до най-голяма степен в ръцете на държавните институции, вече инфилтрирани или в процес на инфилтрация от български и чужди НПО, с левичарски и джендър уклон...

Глава 7: УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!