Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Среща на Bilderberg Group; протестиращи ги обвиняват в конспирация

Алекс Джоунс

Алекс Джоунс (централно), водещ на синдикатно радио тоук шоу и продуцент на документални филми, посети Шантили, Вирджиния (САЩ), за да снима събитията около проведената при закрити врати среща на Bilderberg Group и да протестира срещу нея, в неделя, 8 юни 2008 г. (Du Won Kang/Epoch Times)

Du Won Kang & Michelle Brazeau, Epoch Times - Вашингтон

Докато някои от най-влиятелните хора в света се срещаха в хотел Westfields Marriott в Шантили, Вирджиния (САЩ) от 5-ти до 8-ми юни, пред хотела се събраха протестиращи, за да направят публично достояние нещо, което те наричат злокобен дневен ред на Bilderberg Group.

Алекс Джоунс, водещ на синдикатно радио тоук шоу и продуцент на документални филми, каза: "Това е една престъпна група. Те са въвлечени в много лоши неща."

Но съобщение за пресата, публикувано от American Friends of Bildeberg (Американски приятели на Билдебърг) обрисува една по-различна картина.

Протестиращи срещу тайната среща на Bilderberg Group в Шантили.
Протестиращи срещу тайната среща на Bilderberg Group в Шантили. (Du Won Kang/Epoch Times)
Люк Рудковски (вляво) и Джон Пол Харкинс от WeAreChange.org дойдоха в Шантили, за да протестират срещу Bilderberg Group.
Люк Рудковски (вляво) и Джон Пол Харкинс от WeAreChange.org дойдоха в Шантили, за да протестират срещу Bilderberg Group. (Du Won Kang/Epoch Times)

Според съобщението, поредицата от годишни срещи, първата от които е през 1954 г., "е в резултат на загриженост, изразена от изтъкнати граждани от двете страни на Атлантика, че Западна Европа и Северна Америка не работят в необходимото тясно сътрудничество, както подобава за разрешаването на общи проблеми от критично естество".

Президентът на Групата на Световната банка (World Bank Group), Робърт Б. Зоелик, Държавният секретар на САЩ, Кондолиза Райс, и председателят на Chase-Manhattan Corporation, Дейвид Рокфелер, бяха сред изброените участниците в срещата тази година.

Снимки на участниците, в това число един от председателите на Федералния резерв,

Бен Бернанке, бяха взети от протестиращите пред хотела.

Bilderberg носи името си от хотела в Холандия, където се е състояла първата среща. Това е 56-та поредна година, когато групата се среща, но сега за първи път това е било обявено публично.

Според прессъобщението на American Friends of Bildeberg, тази година конференцията "ще се занимава предимно с темите за света без ядрени оръжия, за кибер тероризма, Африка, Русия, финансите, протекционизма, взаимоотношенията между САЩ и ЕС, Афганистан и Пакистан, Иран и исляма". "Около 140 участници ще присъстват, от които около две трети са от Европа и останалите от Северна Америка", пише в съобщението.

"Около една трета са от правителството и политиката, и две трети са от областта на финансите, промишлеността, труда, образованието и комуникациите. Срещата е частна, за да насърчи искрена и открита дискусия", продължава съобщението.

Според Джоунс, заседанието е нарушение на Закона на Логан, федерален закон, който забранява държавни служители да се срещат с частни лица, за да обсъждат политически въпроси.

"Федералният закон гласи, че те не могат да идват тук и да обсъждат тайно политика за частни интереси", каза Джоунс. "Единственото място, където те могат да обсъждат нещата тайно, е в събранията по национална сигурност в Конгреса, или на Капитола, и то само помежду си."

Джоунс, продуцент на няколко документални филма, включително ‘Ендгеймс: План за глобално робство’ (‘Endgames: Blueprint for Global Enslavement’), смята, че срещите на Bilderberg не са предназначени за защита на националния суверенитет на Съединените щати, нито за интересите на американския народ, а по-скоро са в името на интересите на мултинационалните корпорации, които биха се облагодетелствали от едно глобално правителство.

"Това са глобалисти. Те искат свят с едно правителство", каза Джоунс. "Става дума за продиктувана от частни интереси среща с членове на правителството, извън правителството, нарушаваща федерален закон, както и Закона на Логан. Ние сме тук, защото това е една престъпна среща."

На въпроса за доказателства за влияние на Bilderberg Group върху американските кандидат-президенти, той заяви: "Според нашите източници, те решават кой харесват най-много и застават зад него. Тези хора притежават медиите. Притежават големите корпорации. Заедно, те са собственици на трилиони долари".

"И когато имате благоволението на ‘големите момчета’, се оказва, че получавате подкрепата... Дали имат те тотален контрол върху обществото? Не. Дали имат тотален контрол върху кандидатите? Не. Но те направляват. Те имат силно влияние."

Washington Post публикува статия на 9 юни със заглавие "Съветник на Обама критикуван за ипотечни сделки". Тя съобщава, че Джеймс А. Джонсън, бивш главен изпълнителен директор на Fannie Mae, ръководи процеса за намиране на вицепрезидент на Барак Обама, и че Джонсън е член на American Friends of Bildeberg.

Алекс Джоунс каза, че той е поканил Washington Post и Fairfax Times, и е призовал 16 милиона слушатели на радио Coast to Coast AM да окажат натиск върху пресата да отрази събитието. Но никоя от големите медии не се е появила.

Сайтът Americanfreepress.net, чийто редактор, Джим Такър, е твърд критик на Bilderberg Group, е публикувал списък на присъстващите на тазгодишната среща.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!