Операция "Спасение" на... Премиерът: "Щабът" иска да затворим абсолютно всичко

„Случаите се увеличават. Щабът ако ги питам, те ще ми предложат още днес да затворим абсолютно всичко. Тези чартъри какво да ги правим. Всеки има право сам да се прибере вкъщи, всеки може да си стои там, Защо искате със заповед да го забраним? Пазете се, не се скупчвайте. Като беше затворено, всеки ден питахте кога ще отворим. Почнахме да отваряме. Сега викате защо не ги затворим. Туристическият сектор искат да стоят отворени. Много сайтове твърдят, че няма пандемия, 40% не вярват, че има вирус. Слушам Мутафчийски, слушам и Мангъров. Контролирано, внимателно, всеки ден събирам щаба. Трафикът беше убийствен сега“, каза Борисов.

„Искам да поздравя всички служители на МВР с празника. След това искам да поздравя министърът на екологията, кметовете на Китен, Приморско, Царево и да ви помоля ако отразявате в тази посока, да отразите каква прекрасна пречиствателна станция има. Морската вода е като сълзичка чиста. Плажовете са пълни. Десетки чартъри кацнаха в Бургас. Няколко месеца бяхме затворени вкъщи, беше ефект върху здравето, психиката и икономиката“ – заяви премиерът Бойко Борисов.

Той инспектира обходния път на Поморие. Там по обед се пуска движението по новото четирилентово трасе от Бургас за курорта „Слънчев бряг“. С него са и министърът на околоната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Работата на опозицията е да недоволства. Няма да коментирам „разединителя“, чингиските му номера няма да коментирам. Неговата роля е да се разходи някъде и на другия ден вие да ме питате“, отговори премиерът на въпрос за Румен Радев.

„Алепу е прекрасно място за къщичка за птици. Ако мислят, че тази подпорна стена, че не е блок, надали има някой да се връзва. Много атрактивна подпорна стена, така ще остане. Представяте ли си някой да даде разрешение. Това е абсурдно. Чудя им се на акъла защо такъв автогол си вкараха. Всички викат, че е хотел, ама не е хотел. Има разследване. При нас като намерят виновни, те стоят в ареста – министри, зам. – министри, ние приемаме това за нормално“, каза Борисов.

„Зад нас всеки ден оставяме направено. Над 50-60 нови пречиствателни станции си представете“, каза Борисов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!