Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ню Йорк е експериментално място за глобална кампания на ККП

Джоу Йонканг (Zhou Yongkang)

Джоу Йонканг (Zhou Yongkang), член на Постоянния комитет на Политбюро към Централния комитет на ККП и секретар на Централния политико-законодателен комитет на ККП. (Daniel Velez/AFP/Getty Images)

„Да се преструваш на симпатизант е много ефективно, така че високопоставените лидери изискват всички ние да използваме този метод, за да разпространяваме слухове за Фалун Гонг сред китайските студентски асоциации, Интернет чатове, различни задгранични китайски асоциации и сред китайското общество вътре в Китай”, разкри някои от методите за дискредитиране на практикуващите Фалун Гонг човек от Шанхай, посетил организирани от китайската комунистическа шпионска система специални за тази цел курсове на обучение.

Шпиони на ККП се дегизираха като практикуващи Фалун Гонг , за да разпространяват слухове срещу Фалун Гонг по време на митинг в подкрепа на над 37 милиона души, публично оттеглили се от Китайската комунистическа партия (ККП) и принадлежащите й организации, във Флашинг, Ню Йорк, на 31 май.

Облечени с жълти фланелки на Фалун Гонг и твърдейки, че „разясняват истината” на местни китайци по улиците на Флашинг, те казваха на присъстващите на митинга, че „земетресението в Сичуан е възмездие за китайския народ” и че „китайците са загинали в земетресението поради карма”. Тези индивиди се опитваха да насаждат омраза сред не знаещи истината китайци.

Така действат през последните две седмици мошеници, преструващи се на практикуващи Фалун Гонг. Те дори държат плакати с надпис „Небето ще унищожи Китай”, за да насаждат омраза сред китайския народ. Но щом като истински практикуващи Фалун Гонг ги идентифицират, те незабавно побягват.  

Под ръководството на Джоу Йонканг

Джоу Йонканг (Zhou Yongkang), член на Постоянния комитет на Политбюро (най-висшестоящите 9 партийни кадри, вземащи решенията за Китай) и секретар на Централния Политико-законодателен комитет на ККП, използва мрежа от шпиони както в Китай, така и зад граница, вербувайки групи като Асоциацията на китайските студенти и учени (Association of Chinese Students and Scholars) и други задгранични китайски асоциации, за да разпространяват измислени слухове сред китайските студенти зад граница по електронна поща и контролирани от ККП медии.  

Тези шпиони на ККП твърдят, че са студенти, китайски имигранти в чужбина, т. нар. симпатизанти на Фалун Гонг, както и „практикуващи Фалун Гонг”. Тази мисия има за цел разпространяването на пропаганда, която да очерни имиджа на Фалун Гонг, като

например твърденията, че Фалун Гонг не прави дарения в помощ на земетресението и че неотдавнашното земетресение е причинено от карма.

Нещо повече, шпионите на ККП изпращат съобщения в Интернет от името на практикуващи Фалун Гонг или се представят за симпатизанти на Фалун Гонг, за да разпространяват слухове сред китайската общност. „(Ние) симпатизирахме на Фалун Гонг в миналото, но поради наскорошното им поведение вече не ги подкрепяме”, повтарят шпионите в унисон. Според вътрешното обучение на шпиони, проведено от ККП, тази тактика е най-ефективна. Те твърдят, че това ще привлече вниманието към практикуващите Фалун Гонг, заблуждавайки лесно обикновените хора.

Някои представящи се за практикуващи Фалун Гонг шпиони изпращат имейли и разпространяват фалшиви твърдения, които според тях били направени от вестник Epoch Times. Те си играят с патриотизма на китайците, за да разпространяват слухове относно Олимпиадата, неотдавнашното земетресение и тибетския проблем. Тази широкомащабна кампания на дезинформация служи за насаждане на омраза сред китайците в Китай и зад граница срещу Фалун Гонг и Epoch Times.

Представящи се за симпатизанти

Човек от Шанхай, посетил курсовете по обучение, организирани от китайската комунистическа шпионска система, разкри научените от него на тези курсове методи за дискредитиране на практикуващите Фалун Гонг. Те включват следното: „Да се преструваш на симпатизант е много ефективно, така че високопоставените лидери изискват всички ние да използваме този метод, за да разпространяваме слухове за Фалун Гонг сред китайските студентски асоциации, Интернет чатове, различни задгранични китайски асоциации и сред китайското общество вътре в Китай”, каза той, продължавайки:

„Всъщност много е лесно да се разпознаят тези самозванци, тъй като тази група от хора изобщо не разбира Фалун Гонг. Те говорят съобразно полученото шпионско обучение, така че думите им са горе-долу едни и същи.”  

Тази шпионска кампания, организирана от Джоу Йонканг, прилага почти идентични методи в Китай и зад граница. Шпионите използват приблизително едни и същи думи и цитати. Като например, че „Фалун Гонг ще донесе смърт на Китай и не е патриотичен”. Както и че някога те били много съпричастни към практикуващите Фалун Гонг, но тъй като репортажите на Epoch Times относно предстоящата Олимпиада и тибетските въпроси наранявали чувствата на китайците, те вече не били ги подкрепяли.

Разпространяване на метода зад граница

Тази измамна кампания за очерняне на Фалун Гонг посредством фабрикувани истории бе концентрирана в Ню Йорк, но бързо се разпространи и в други американски щати. Всъщност по света, където има китайски консулства или посолства – като напр. Япония, Франция, Великобритания, Канада, Полша, Русия и т.н. – в ход също са подобни приготовления и действия. Дори в Китай шпионите на ККП разпространяват слухове нашир и длъж, за да очернят Фалун Гонг на всички нива в китайското общество, включително Интернет чатове, блогове, както и обществени и частни събирания. Тъй като мнозинството от тези хора претендират да са практикуващи Фалун Гонг или бивши симпатизанти на Фалун Гонг, думите им лесно могат да заблудят хората.

Според държавници в китайския комунистически режим, кампанията в Ню Йорк е просто експеримент за глобална кампания. Ако този опит се окаже успешен, режимът ще разпространи незабавно тактиката до всички градове и държави, където има китайци, следвайки метода, понастоящем прилаган в Ню Йорк.

Няколко държави следят отблизо как американското правителство реагира на инцидента във Флашинг и как се развива измамната кампания в Ню Йорк на този експериментален етап.

През последните две седмици ККП организира тълпи от хора да крещят обиди, да обкръжават и дори физически да нападат практикуващи Фалун Гонг, работещи в центровете за оттегляне от ККП. В телефонен разговор Пенг Кею (Peng Keyu) – генералния китайски консул в Ню Йорк – призна, че е оркестрирал този ожесточен инцидент, за да насади омраза сред китайците – инцидент, на който краят все още не е сложен, и който изглежда по-скоро едва началото на една глобална кампания на ККП срещу Фалун Гонг.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!