Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За ваше здраве: Кметът на Перник Станислав Владимиров си вдигна заплатата от 2800 на 6000 лева!

Съветниците в Перник взеха решение за актуализиране заплатата на кмета Станислав Владимиров.

Досега той получаваше 2800 лева, новото предложение беше за 4200 лева. Но днешното заседание кметът вкара докладна запска, с която предлага запладата да му се вдигне от 2800 лева на 4200 лева. 

Съветниците от БСП обаче предложили ново ниво на заплатата му - 6000 лева! За това решение гласували всички общинари, без тези на ГЕРБ.

Мотивът за големия скок на кметската заплата е, че подобна актуализация е правена за последно през 2014 г., а са настъпили нормативни промени през 2019 г. относно начина на определяне на трудовото възнаграждение. 

Към заплатата на кмета Ст. Владимиров ще се добави и 1% допълнително за трудов стаж и опит за всяка година прослужено време.

На заседанието са били разгледани отчетите за финансовото състояние на общинските дружества. Увеличават се месечните възнаграждения на заместниците на кмета, на председателя и на зам-председателите на Общинския съвет. Самите общински съветници наскоро намалиха заплатите си заради огромните финасови задължение на общината на 700 лева.

"ГЕРБ Перник пускат фалшиви новини за заплатата ми", съобщи пред ZaPernik.com Станислав Владимиров.

Днес след обяд общинските съветници на ГЕРБ Перник заявиха, че е безобразие кметът на Перник да си вдига заплатата, при положение, че Перник е Общината с най-големи дългове.

Дълговете са на ГЕРБ. И аз ги връщам. А заплатата на кмета не се плаща от пернишките данъци, а от държавния бюджет, така, че ГЕРБ пускат фалшиви новини, смесвайки двете неща. Но неграмотността в пернишката политика е огромна“, заяви Станислав Владимиров.

„Да, аз се издържам от заплатата си. Нямам офиси, които да преотдавам незаконно. Не вземам ресто от фирми. Не рекетирам хората и бизнеса. И не ме е срам да съм кмет, който се издържа от заплата , а не от далавери. Доколкото знам, някои бивши кметове на Перник въобще не са си теглили заплатата от банкомата. От какво са живяли – да кажат те“, каза още Владимиров

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!