Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков – Бобоков намекна, че прокуратурата има достъп до телефона на държавния глава

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков, настоява от "Дондуков" 2. 

Искането на държавния глава е в отговор на разпространите днес от прокуратурата чатове между него и русенския бизнесмен.

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Всички отговори на Radev са заличени и не може да се направи преценка какво се обсъжда в тях. Според снимките си личи, че са кратки.

От снимките, публикувани от държавното обвинение, се вижда и че човекът, записан като Prezident - Rumen Radev е отговарял на съобщенията. Тяхното съдържание обаче е заличено, вероятно защото държавният глава се ползва с имунитет.

На 25 декември 2019 г., на Коледа, от телефона, за който се твърди, че е ползван от Бобоков, са изпратени серия от съобщения до Prezident - Rumen Radev, включително и прикачен файл с видео или аудио съдържание, за който прокуратурата не дава информация.

Извадка от експертиза с частично заличени данни показва комуникация чрез съобщения между телефонен номер, за който не се посочва от кого е ползван и контакт, записан като "Desi Radeva". Двата телефонни номера са заличени, както и информацията за съобщенията. От експертизата личи само, че е получено съобщение от "Desi Radeva" на 29 март 2019 г. в 20:45 ч. То е прочетено 4 минути по-късно и на съобщението е отговорено в 20:56 ч. на същата дата.

Бобоков намекна, че прокуратурата има достъп до телефона на държавния глава

"Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него.

Въпросът, който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?", гласи съобщението. 

Така бизнесменът намекна, че прокуратурата има достъп до телефона на държавния глава.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!