Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Избиванията на 4 юни ’89 на пл. Тянанмън: „Историята е изкривена”

Mr. Chen Yizi

Mr. Chen Yizi (Xiao Rong/RFA)

RFA

„Когато Пекин бе обграден от 300 000 войници на китайската армия, милиони граждани на Пекин излязоха на улицата. Виждайки огромният брой избивани пред очите им хора, много от тях се отдръпваха. Но щом като стрелбата спираше, тълпите пристъпваха пак напред. Това бе наистина вълнуваща сцена.

Заедно с това бе показана и най-ужасната безпощадност и злостност на човешката природа – за задоволяване на свои лични интереси, Дън Сяопин (Deng Xiaoping) и Ли Пенг (Li Peng) избиха млади студенти и граждани, които се обявиха за демокрация и свобода, и против корупцията, злоупотребата с власт и привилегиите.

В съвременен Китай, на Дън Сяопин се гледа като на божество, а Ху Яобанг (Hu Yaobang) и Джао Зиянг (Zhao Ziyang) са принизени до нищожества. Историята е изкривена”, каза пред Radio Free Asia, Чен Йзи (Chen Yizi), бивш съветник на китайския

президент Джао Зиянг, относно избиванията на пл. Тянанмън през 1989 г.

Чен подготвя документален филм за тези събития, който има намерение да представи на обществеността следващата година, по случай 20-годишнината от кръвопролитията на Тянанмън. (fulltext )

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!