Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президент на Фалун Дафа асоциация в САЩ пред Epoch Times

Относно ролята на няколко китайски вестника, които разбуниха духовете с разпространяването на слуха, че „Фалун Гонг е издигал плакати с надпис ‘Небето унищожава Китай’ ”, Сен отговори: „С това се отива твърде далече. Повечето от практикуващите Фалун Гонг, които успяват да дойдат в Съединените щати [от Китай], са високообразовани и имат магистърски или докторски степени. Всъщност на плакатите пише ‘Небето унищожава Китайската комунистическа партия’ и ‘Небето благославя Китай’. Във Флашинг отнякъде изскочи мъж и повреди един от плакатите. Полицай го арестува и взе плаката за веществено доказателство. Повреденият плакат гласеше: ‘Небето благославя Китай’. Нападателят не e могъл дори да чете!...”

Във връзка с инцидентите във Флашинг, Ню Йорк, при които про-комунистически групи, организирани от местното китайско консулство атакуват практикуващите Фалун Гонг, Epoch Times интервюира президентът на Фалун Дафа асоциацията за средните САЩ, г-н Янг Сен (Yang Sen).

Янг Сен (Yang Sen)

Янг Сен (Yang Sen), президент на Фалун Дафа асоциацията за средните САЩ. (Epoch Times)

На въпроса: „Свързано ли е отношението на практикуващите Фалун Гонг към

земетресението с бедствено-възстановителните работи в Китай?”, той отговори:

„Пекин е този, който има задължението да спаси пострадалите с парите на данъкоплатеца. Фалун Гонг е духовна практика, която няма власт да мобилизира армията, нито полицията, транспорта или други, за да помогне в бедствието.

Дали крещенето ‘Долу Фалун Гонг’ ще върне загиналите деца в Сичуан, или ще премахне корупцията, на която се дължи построяването на необезопасени [училищни] сгради? Дали организирането на шайки да бият практикуващи във Флашинг ще успее да прикрие факта, че правителството е знаело и е скрило информацията за приближаващото земетресение?”

Относно ролята на няколко китайски вестника, които разбуниха духовете с разпространяването на слуха, че „Фалун Гонг е издигал плакати с надпис ‘Небето унищожава Китай’ ”, Сен отговори:

„ С това се отива твърде далече. Повечето от практикуващите Фалун Гонг, които успяват да дойдат в Съединените щати [от Китай], са високообразовани и имат магистърски или докторски степени. Всъщност на плакатите пише ‘Небето унищожава Китайската комунистическа партия’ и ‘Небето благославя Китай’.

Във Флашинг отнякъде изскочи мъж и повреди един от плакатите. Полицай го арестува и взе плаката за веществено доказателство. Повреденият плакат гласеше: ‘Небето благославя Китай’. Нападателят не e могъл дори да чете! Подстрекаваната про-революционерска тълпа говореше и действаше презрително, постоянно атакувайки физически практикуващите. Как може подобни гангстери да представляват китайския народ? Как китайският народ би могъл да се асоциира с тях?

Относно отношението на практикуващите Фалун Гонг към земетресението, ще ви кажа следното. След масивното наводнение в Южен Китай през 1998 г. (преди да започне преследването на Фалун Гонг от китайския режим, бел. ред.), много практикуващи участваха на първа линия в спасителните операции. Много от тях също така дадоха дарения анонимно, или само подписвайки се с ‘Фалун Гонг практикуващ’.

Сега, след земетресението в Сичуан, аз лично направих дарение през уебсайта на Червен кръст. Надявам се парите да стигнат до тези, които се нуждаят от тях. Аз имам близки и приятели в Сичуан и все още правя опити да се свържа с тях. Моля се за всички, които пострадаха от катастрофата и им желая доброто. ”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!