Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Реч по време на Щафетата на огъня за човешки права в Канада

Lizhi He

„Все още си спомням от моя престой в затвора през последните няколко години как държавните медии възхваляваха като национален триумф всеки път, когато режимът се измъкваше от осъждане на неговите нарушения на човешките права, след поредната негласувана резолюция за Китай в Женева. Всички затворници бяха принуждавани да пишат заявления, че Китай притежава най-добрите условия за човешки права, и че всичката тази критика е безпочвена, което отново било доказано от провала на една анти-китайска резолюция. Затворените практикуващи Фалун Гонг бяха принуждавани да пишат, че хвърлянето в затвора е спасение, извършено от комунистическия режим, и че международната общественост подкрепя масираните мерки срещу Фалун Гонг.”

Дами и господа,

Аз съм практикуващ Фалун Гонг от Торонто. Преди два месеца започнах работа в красивия град Кингстън, което е още една причина да желая да споделя моята история с вас днес.

Преди години бях старши строителен инженер към Министерството на строителството в Китай, като работих в тестовия център за професионални инженери. Получих награда за отлични постижения и проектът ми спечели златен медал за национален инженерен дизайн. Като практикуващ Фалун Гонг от 1995 г. насам, аз се стремя да бъда добър човек, следващ принципите на Истинност, Доброта, Търпение.

Въпреки това на 21 юли 2000 г. нещастие сполетя живота ми. Няколко силни мъже, твърдящи, че са служители от Държавна сигурност, нахълтаха в офиса ми с взлом, след което ме натикаха насила в една кола. Домът и офисът ми бяха претърсени и след това бях изпратен в център за задържане, където бях държан в тъмна и мрачна килия. Бях арестуван, тъй като бях изпратил лични писма, разясняващи истината за Фалун Гонг, до мои колеги инженери и приятели, преди да се преместя да живея в Канада. Не бях разбрал, че съм бил следен и заснет в пощенския клон.  

Беше ми отнето правото на комуникация с когото и да било и по този начин се превърнах в безследно изчезнал за цялото си семейство и приятели, включително и за колегите си. В продължение на цял месец съпругата ми не знаеше какво се е случило с мен и къде се намирам. След това не бе допускана да ме посети в затвора в продължение на седем месеца, където бях изтезаван така жестоко, че бях на ръба на смъртта си, след което бях преместен в болницата към затвора.

Нечовешките изтезания почти съсипаха здравето ми и аз се борех ежедневно за живота си, с продължаваща месеци наред висока температура, храчейки и уринирайки кръв, и със значително занижен дихателен капацитет. Рентгеновите снимки не успяваха да покажат чист образ на дробовете ми. Работех тежък и изморителен робски труд на полето и бях удрян с ток от 30 хиляди волта напрежение, от електрошокови палки.

Аз бях само един от десетките милиони китайски граждани, чието право да практикуват Фалун Гонг бе незаконно отнето през юли 1999 година. Поради завист от огромната популярност на Фалун Гонг в първите 7 години от неговото разпространение – с брой на практикуващи, надвишаващ броя на членовете на Китайската комунистическа партия

(ККП) – Джиянг Земин (Jiang Zemin), тогава лидер на ККП, започна преследването.  

Според записана на видео реч, която бях насилен да гледам, ръководителят на Бюрото за справяне с религиите към ККП заяви, че „върховната цел” на комунизма е да изкорени религиите от лицето на земята и да изтрие понятието за Бог от човешкото съзнание. Както и че текущата политика на Китай относно религиите е да сведе до минимум броя на вярващите, като те постепенно изчезнат и се превърнат в атеисти.  

Този официален говорител разкри, че за да постигне своята цел, през последните 50 години на своето управление в Китай, комунистическата партия е събрала в Пекин всички предишни религиозни лидери от провинциалните райони, предоставяйки им високи постове и охолен живот, и потискайки жестоко онези, които са проявили непокорство; наложила е атеистично образование в училищата още от много ранна възраст и е принудила бъдещите поколения да изоставят своята вяра. С тези коварни средства комунистическият режим е трансформирал всички съществуващи религиозни групи в свои политически съставни части.  

След подобно откровение не е трудно да бъде разбрано защо Далай Лама избяга от Китай и какво действително са изстрадали тибетските граждани, и няма никакво съмнение, че това е причината, поради която съществуват „одобрени” и „официални” религиозни групи в Китай, и защо независимите християни и домашни църкви биват преследвани.

Но огромната популярност на Фалун Гонг, заедно с неговото неотклонно следване на принципите „Истинност, Доброта, Търпение” – а не на комунистическата идеология – представляват доказателство за пълния провал на режима в неговото духовно потисничество.  

Затова Фалун Гонг бе нарочен за враг номер едно от комунистическия режим. Преследването на Фалун Гонг не е единствено въпрос на нарушаване на човешки права; то е престъпление срещу човечеството и е геноцид. Този геноцид е различен от други известни на света случаи. Той се характеризира с две изключително злостни крайности: масовото насилствено отнемане на човешки органи – една нова форма на зло на тази планета, разкрита от разследването на г-н Дейвид Килгор и г-н Дейвид Матас – както и широкомащабното унищожаване на човешките съвест и дух.

Комунистическия режим в Китай създаде Управление 610 – една суперструктура, контролираща медиите и правната система, и посветена на унищожаването на Фалун Гонг.

Всеки, който практикува Фалун Гонг, може да бъде отвлечен произволно в „клас за промиване на мозъка”, в център за задържане, трудов лагер, психиатрична клиника, затвор или други финансирани от режима неизвестни секретни места, в които държавният апарат е упълномощен да изтезава и убива, и дори да отнема органи приживе.

Всички тези зверства са насочени към принудително отказване на практикуващите Фален Гонг от убежденията им. Всички тези зверства имат за цел тяхната вяра и съвест. Докато практикуващите биват отвличани и изпращани в психиатрични клиники и инжектирани с унищожаващи нервната им система субстанции, национален екип, съставен от учени-психолози, прави експерименти за намиране на начини за смазване духа на практикуващите и за постигане на тяхното пълно физическо, умствено и духовно покорство.

Така всички онези трудни за вярване и отвъд въображението жестокости стават реалност.

В затвора полицейски служител и партиен ръководител заяви с безсрамно самодоволство: „Аз знам какво върша в момента, но докато ККП управлява Китай, няма никога да имам страх, че ще отида в ада, независимо какво съм направил”.

Подобно изявление е показателно за това, как злият комунизъм превръща човешките същества в безмилостни убийци.

Бях в затвора 1278 дни и страдах неимоверно. В края на краищата аз оцелях от изтезанията, но много от нас бяха убити. Все още стотици хиляди са затворени. Безброй са все още бездомни или безследно изчезнали. Огромен неизвестен брой са убити чрез престъплението на насилствено отнемане на органи.

Очакваше се, че Олимпиадата ще помогне на Китай да подобри състоянието с човешките си права, но вместо това Игрите бяха експлоатирани от режима, за да парадира с тях и да оправдава своите престъпления срещу човечеството.

Все още си спомням от моя престой в затвора през последните няколко години как държавните медии възхваляваха като национален триумф всеки път, когато режимът се измъкваше от осъждане на неговите нарушения на човешките права, след поредната негласувана резолюция за Китай в Женева.   

Всички затворници бяха принуждавани да пишат заявления, че Китай притежава най-добрите условия за човешки права, и че всичката тази критика е безпочвена, което отново било доказано от провала на една анти-китайска резолюция.

Затворените практикуващи Фалун Гонг бяха принуждавани да пишат, че хвърлянето в затвора е спасение, извършено от комунистическия режим, и че международната общественост подкрепя масираните мерки срещу Фалун Гонг.

Злоупотребата с Олимпиадата до този момент е огромна.

Като строителен инженер може би знам повече неща за сеизмичния дизайн на сградите. Самото разбиране за това ми причинява силна болка, виждайки колко много ученици бяха просто погребани от опустошителното земетресение в Сичуан на 12 май. Страховитите кадри разкриха, че липсва задължителният минимум армировка, което бе видно от рухналите строителни елементи. Наистина е шокиращо, но не и изненадващо, че правителствените административни сгради оцеляха.

Колко би било необходимо, за да се предложат на учениците по-безопасни сгради, удовлетворяващи противоземетръсните норми? Просто една съвсем малка част от 50-те милиарда щатски долара, похарчени за имиджа на режима в лицето на Пекинската олимпиада.

Нека видим какво идентифициращият се с китайското правителство режим прави по време на земетресението.

Дни преди земетресението той потушава „слуха” от местни области, за задаващо се земетресение – с цел да запази така наречените ‘социална стабилност’ и ‘хармонична обстановка’ за пекинската Олимпиада.

Веднага след земетресението, в критичния спасителен период, помощта на професионални спасителни експертни отряди от други държави бе отхвърлена. Всеки китаец знае причината – страхът от разкриване на действителните щети пред външния свят.

Не предприемайки незабавни мерки за спасяване на жертвите, пита се, какво точно прави режимът докато земетресението предизвиква съчувствието на целия свят!?

С неотслабваща сила в Пекин се осъществява нова серия от отчаяни арести на практикуващи Фалун Гонг. В първите три дни на масираните арести бяха потвърдени арестите на 23-ма приятели, известни на практикуващите в Торонто – включително на Оуянг Уен (Ouyang Wen), практикуваща и бивша колежка от предишното ми работно място, когато бях отвлечен през 2000 г.

Земетресението е катастрофално и комунистическият режим е в дъното на всички катастрофи. Заради Олимпиадата режимът е полудял, извършвайки все повече и повече престъпления като част от предолимпийското хвърляне на прах в очите. Това трябва да се спре и да се сложи край на всички зли деяния – режимът не прави изключение. Нека издигнем високо Огъня за човешки права и продължим напред. Мирът и справедливостта ще възтържествуват. 

Благодаря ви.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!