Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Родителска петиция за правосъдие

Майки с портрети на загиналите си деца от училище ‘Фушинг’ (Fuxing) в гр. Уфу, обл. Мианджу, провинция Сичуан

Майки с портрети на загиналите си деца от училище ‘Фушинг’ (Fuxing) в гр. Уфу, обл. Мианджу, провинция Сичуан (Wufu Town, Mianzhu City, Sichuan Province), при земетресението в Сичуан от 12 май 2008 г. (Paula Bronstein/Getty Images)

Хиляди деца загинаха при наскоро станалото земетресение в Китай, поради лошото строително качество на техните училища. В момента родителите на загиналите деца организират петиция за подвеждане под съдебна отговорност на виновните корумпирани служители, както и за това децата им да не се класифицират като жертви на природно бедствие

Загубили децата си родители покриха пътя към началното училище ‘Фушинг’ (Fuxing) в гр. Уфу, обл. Мианджу, провинция Сичуан (Wufu Town, Mianzhu City, Sichuan Province), с венци и плакати, гласящи „Нашите деца не умряха от земетресение, а от лошо построените сгради”. Поне 127 ученици загинаха при срутването на училищната сграда в града.

На 19 май китайският режим обяви национален траур в памет на жертвите от земетресението, като апелира също така да не се щадят отговорните за рухването на сградите. Но родители от гр. Джуюан (Juyuan) казаха, че това не е достатъчно. Всички родители са подписали жалба, изискваща от китайските власти да не класифицират децата им като жертви на природна бедствие.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!