Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След побоя на "Позитано" 20 социалисти отхвърлят кандидатурата на Кирил Добрев

Кандидатурата на Кирил Добрев за председател на БСП е била отхвърлена на конференцията на социалистите в Първомай в събота, разказаха присъствали на сбирката.

Това се случило в присъствието на самия Добрев, лично посетил конференцията заедно с хората на Гергов от Пловдив, надявайки се на подкрепа. Първомайските леви, обаче, категорично неглижирали гостуваното му и парирали устрема на сегашния заместник на Корнелия Нинова към лидерския пост.

Нещо повече, делегатите не се отзовали на поканата на Добрев да си направят обща снимка след приключването на форума.

За стартирал процес на разграничаване на местни червени организации от Кирил Добрев, след изтеклите кадри, в които той налита на бой на свой съпартиец на „Позитано“ 20, показват и резултатите от други конференции.

В Монтана, също омерзени от недопустимото поведение на Добрев, са отказали да го номинират за кандидат за председателското място в БСП, разказаха монтански социалисти.

В организациите в провинцията все повече коментират с възмущение, че след подобно изстъпление, репутацията на Добрев е съмнителна и е по-добре за него да спре да се самоунижава, както и да въвлича редови социалисти в този резил, ходейки неканен по конференциите им.

Вчера категорична позиция изрази и зам.-председателят на българския парламент Кристиан Вигенин. "Изчаках два дни друг да го направи, но не би. Затова искам аз да се извиня на Евгений Белий, че с моето мълчаливо съгласие сме допуснали в # БСП да се управлява със заплахи, агресия и 

унизяване.Спирам дотук, останалото, където му е мястото", написа той във Фейсбук.

Към този момент Кирил Добрев не се е извинил на своя съпартиец Евгений Белий за грозната постъпка. В същото време пред съпартийците си в Първомай Добрев пледира за морал и единение в партията. "БСП винаги е била част от каузите, които си е поставяла България и в навечерието на парламентарните избори е длъжна да даде кауза и перспектива на българските граждани, да покаже лице, морал и хора, за да застанат не само социалистите, а българските граждани зад нея", каза зам.-председателят на партията пред делегатите на конференцията.

Припомняме, че преди седмица Кирил Добрев гордо заяви, че е готов не само за лидер на БСП, но и за министър-председател, обещавайки да управлява с ума и таланта на цялата нация. „Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори“, обяви той в тв ефира.

Кирил Добрев Погнусен! Не от това какво прави, а че и другите вече знаят

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!