Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Бизнесът се рекетира от години, бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба – П.Бояджиев: Когато ти беше дапутат, нещата съвсем не бяха по-добри

.
Татяна Дончева

”Върху бизнеса се упражнява рекет от много години. В моите представи всички сериозни бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба, с което са си гарантирали себе си и смятат, че биха могли да препятстват удар върху себе си. Това е направил и Божков”. Това заяви лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.

От кога се крадат бизнеси в България. От идването на ГЕРБ във властта. Започна се с дребни бизнеси. Никой от едрите бизнесмени не ги защити, защото смяташе, че няма да стигне до тях. И когато ги обесиха на ченгела, започнаха да говорят за върховенство на закона. Бизнесклиматът в държавата е важен, за се изчисти държавата от метастазите, допълни тя пред bTV. 

Знам отношението на бизнеса към политиците. Бизнесът ги смята за навлеци, които искат пари. Тъй като парите са фетишът на обществото, те смятат, че са каймакът на обществото, а другите са слуги. Те смятат, че могат да са и политици. Но те нямат даденост за политик, обясни адвокатката. 

Ние сме тежко метастизирани. Не само заради корупцията, каза още тя.

Тя коментира, защо държавата ни отново влезе в спиралата на скандалите и има ли излизане от това: "ГЕРБ управлява от 10 години, произходът на Бойко Борисов е известен, известен е пътят му към върха на властта, известни са и неговите 10 години в Министерския съвет, 5 години в Столичната община и 4 години в МВР като главен секретар. Годините му в МВР като главен секретар бяха свързани със серия убийства на известни хора от престъпния свят, които никой никога не разкри, никой никога не попита какво стана с тях. Столичната община също беше свързана с няколко големи скандала. Един, от които за раздадените с фалшиви подписи недвижими имоти, където всичко се "замете под килими", обясни тя. 

Дончева коментира и снимките от спалнята на премиера Борисов: "Всичко си има генезис, развитие и еволюция. В днешния ден, когато може да снимате по милион евро в нощни шкафчета, когато журналистите казват: "Това е влизане в личното пространство"... Не ви ли се струва малко странно, когато този, който е сниман, има цялата държавна машина в ръцете си. Опозицията вместо да поставя акцента върху това, се занимава с козите на една баба от Ямбол", коментира Татяна Дончева. 

"Очевидно много близък човек до премиера, който освен, че е бил много близък, за да направи тези неща, трябва да е бил и гарантиран по някакъв начин, че няма да му се случи случка. Дали правилно си е гарантирал - предстои да видим", отбеляза лидерът на "Движение 21".

Дончева коментира и кадрите в съдената система и прократурата: Гешев е завърши полицейско училище. Двете му заместнички са следователки. Сийка е завършила в Благоевград. Как в система, където отгоре висят полицаите, може да има правилно кадрово развитие. В съдебната система няма система за подбор на кадри, категорична бе тя.

Тя не подмина и скандала с президентския секретар: За секретар по правни въпроси е назначен човек, който няма нищо общо с правото. Работи три години. От смс-те се вижда, с какво се занимава. Беше си качил снимка с хитлеристка униформа. Този човек, не може да съветва себе си, а по-малко мен. За какво го е съветвал държавния глава? За какво и по какви въпроси? 

Дончева изказа своето мнение и за посланическите назначения: Посланиците се назначават така, защото е чудовищна уйдурма. Нормално ли е Бареков да каже, че иска да стане посланик в Куба. Но като президентът искал 200 000, той не не можел да стане. Смешно е, каза тя и допълни, че за стане посланик един човек трябвада има дипломатическа подготовка за това.

https://frognews.bg/

Слушам тази сутрин Танчето Дончева, как раздава, макар и верни, диагнози за обществото. Добре бе Танче, така е, а и ти от уста умееш добра да я докарваш. Само, че тази болест не е нито от вчера, нито от 10 години. Още 1994-1995 година, когато ти беше дапутат, нещата съвсем не бяха по-добри. Тогава крадяхте държавните бизнеси, сега крадат частните, защото държавните останаха малко и от там крадат нааправо от касите им. И аз мога да го кажа, защото бях в позиция да го виждам, макар и да не бях в позиция, съществено да влияя. Ами я Танчето да си спомни, когато, като депутат влизаше в кабинета на Председателя Сендов, как ме гледаше като извънземен, и си мислеше, как може нашият председател на парламента, да има за един от най-близките си, този отявлен антикомунист и западен шпионин. Ами така е бе Танче, ако не можех сериозно да повлияя, поне имах пълен достъп до всичките ви мискинлици и престъпения. Така, че по скромно с устата. Лекът може да дойде от другаде, но не и от теб и подобни с увредени от комунизмът мозъци.

Peter Boyadjiev

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!