Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Граждани стават просяци, след като правителството конфискува домовете им

Gu Qing'er, Epoch Times

"Управниците конфискуваха къщата ми и я дадоха на други заедно с бизнеса на чайната. Ние сме уволнени работници без никакъв източник на доходи, децата ни трябва да ходят на училище, а ние трябва да плащаме наем сега. Животът ни е изключително тежък. Няма друга алтернатива, освен да просим пред областното кметство."

Инвалидът г-н Джанг от град Хангджоу (Hangzhou) в югоизточен Китай, е решил да прекара остатъка от живота си като просяк, след като през 2007 г. местната управа го е изгонила нелегално от дома му и го е конфискувала, поради което той сега протестира пред местното кметство.   

Инвалидът г-н Джанг от град Хангджоу (Hangzhou) в югоизточен Китай, е решил да прекара остатъка от живота си като просяк, след като през 2007 г. местната управа го е изгонила нелегално от дома му и го е конфискувала
Инвалидът г-н Джанг от град Хангджоу (Hangzhou) в югоизточен Китай, е решил да прекара остатъка от живота си като просяк, след като през 2007 г. местната управа го е изгонила нелегално от дома му и го е конфискувала, поради което той сега протестира пред местното кметство. (Epoch Times)
Жители предлагат информация за това, как режимът е конфискувал незаконно домът и имота им.
Жители предлагат информация за това, как режимът е конфискувал незаконно домът и имота им. (Epoch Times)
Всяко семейство изглежда да има трагична история за отношението на правителството към него.
Всяко семейство изглежда да има трагична история за отношението на правителството към него. (Epoch Times)
Просещи жители на улицата в Чингхефанг (Qinghefang).
Просещи жители на улицата в Чингхефанг (Qinghefang). (Epoch Times)

Живеещ в красивия район Ушан (Wushan), известен със своето историческо наследство, преди Джанг е имал постоянен доход и доста добър живот.

Над 1000 години вече гр. Хангджоу е известна туристическа атракция.

Повечето жители тук разчитат на своите унаследени бизнеси за препитание и много от тях живеят добре. Но други, като Джанг, са докарани до просешка тояга от заповед за

овакантяване на собствеността си от областната управа в Шангченг (Shangcheng).  

Преди заповедта местни жители се опитали да кажат на управата, че на базата на две предишни общински решения, издадени през 2002 и 2004 г., този район е обявен за историческо наследство, което означава, че сградите му могат единствено да бъдат обновявани, но не и разрушавани.

И че сградите могат да са частна собственост, но трябва да се запази оригиналният им исторически дух и традиционен културен стил. Но областната управа в Шангченг игнорира този документ.

Джу Янгди, друг местен жител, каза за Epoch Times, че семейството му е живяло в града над 100 години, и че той и брат му имат чайна, от която са изкарвали прехраната си след като са били уволнени от работа в държавни предприятия.

"Управниците конфискуваха къщата ми и я дадоха на други заедно с бизнеса на чайната. Ние сме уволнени работници без никакъв източник на доходи, децата ни трябва да ходят на училище, а ние трябва сега да плащаме наем. Животът ни е изключително тежък. Няма друга алтернатива, освен да просим пред областното кметство."

Притежаваната преди от семейството на Джу чайна "Big Bowl Tea" е имала добра репутация в областта. Но сега седем от деветте кметски чайни са на територията на земите на семейство Джу.

Много други местни жители имат подобна съдба. Местната управа конфискува собствеността им и ги изгонва от нея, след което я дава под наем на други фирми да отварят бизнеси.

Местните жители са подавали многократно жалби миналата година за незаконно отнетите им домове и земи, но вместо помощ от правителството, те биват арестувани, тормозени и бити. За сега няма признаци правителството да прави опит да им помогне в тяхното мизерно съществуване, а тъкмо обратното.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!