Искал ли е Бойко Борисов 9 млн. евро рекет от български генерал? (РАЗКРИТИЯ)

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Искам аз, като академик и професор да проведа разпит на премиера чрез детектор на лъжата, и да го попитам за едни наши милиарди?

Поредна рекетьорска драма с политически привкус в Narod.bg! Източник от вътрешната опозиция в ГЕРБ намекна пред наш репортер, че освен всичко друто, Бойко Борисов трябва да бъде разследван и дали е искал и прибрал 9 000 000 евро от бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев, за да остави без последствия скандални разкрития за негови банкови авоари в Швейцария.

Бившият председател на здравната комисия в парламента от квотата на ГЕРБ и дългогодишен шеф на Военномедицинска академия, който почина в средата на май 2017-а, бе уличен, че къта около €10 милиона в клон на британската банка HSBC в Женева. Според неназовани източници сметката била разкрита около 2010 г., показа проверката на Narod.bg.

Името на Стоян Тонев протече в списъка на 74-мата българи, които са се възползвали от услугата „Частно банкиране“ на офиса на британската банка HSBC в Женева. В средата на февруари 2015-а властите в Швейцария започнаха разследване за пране на пари срещу финансовата институция.

Тогава стана ясно, че банката е помагала на 1100 заможни клиенти от цяла Европа да избягват данъци, а сред клиентите й имало и българи. Властите у нас така и не посочиха на чии сметки са се натъкнали разследващите.

Тъкмо в първите месеци на 2015 г. гръмна скандалът с доклада на Министерството на отбраната за управлението на Военномедицинска академия, докато неин шеф бе ген. Тонев. В документа се посочваше, че в болницата става дума за „приватизация отвътре“, „прикрит договор за наем“ и „множество индикатори за измама“.

Най-любопитната част в него бе договор от 2004 г. между ВМА и частната фирма „Дерма Прим“, която работи паралелно на територията на Клиниката по дерматология в лечебното заведение. Именно взаимоотношенията между частната фирма и голямата държавна болница открехват завесата към схемите за източване на пари в особено големи размери.

Държавната проверка установява, че приходите на Клиниката по дерматология между 2007 и 2014 г. са в размер на 2,1 млн. лв., а разходите – за над 12 млн. лв. Или иначе казано, ВМА е инкасирала загуба за над 10 млн. лв. само от Клиниката по дерматология. Щетите за болницата се изчисляват от Военната прокуратура на около 545 000 лв. Има обаче още поне 30 такива договора, твърдят лекари от ВМА.

Началникът на Клиниката по дерматология проф. Мирослава Кадурина, спрягана като любовница на генерала по онова време, която притежава 84% от „Дерма Прим“, запази мълчание по темата, докато Стоян Тонев бе привлечен като обвиняем за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни за лечебното заведение договори.

Беше му наложена и мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Сега наш информатор от управляващата партия твърди, че след драматичните скандали Бойко Борисов привикал ген. Тонев и в прав текст му казал, че от 10-те милиона евро в Швейцария трябва да си ги разделят „по братски” – 9 за премиера, един за генерала.

Това било условието екс шефът на ВМА да запази поне един милион, с който да си осигури безоблачни старини. В противен случай цялата схема щяла да бъде предадена на прокуратурата, която да я разплете и да конфискува цялото имане на военния лекар.

На принципа „по-добре врабче в ръката, отколкото гълъб в небето”, Стоян Тонев се съгласил и дал на своя уж близък приятел огромната част от авоарите си, отсече източникът на Narod.bg от средите на ГЕРБ.

Бойко бе близък приятел на ген. Стоян Тонев

Както първи разкрихме, двамата генерали са били особено близки през годините, защото именно Стоян Тонев бил човекът, който при дълбока конфиденциалност уредил, както твърдят враговете на премиера, раждането на четирите деца на Бойко Борисов в елитни европейски клиники.

С необичайните услуги, извършени при пълна тайна, се обяснява и дългата му кариера начело на ВМА – от 2002 до 2013. „Бойко помогна за неговото назначаване начело на Военномедицинска академия. Борисов стана главен секретар на МВР през 2001 г. и влезе под кожата на премиера Симеон Сакскобургготски, който предложи Стоян Тонев за шеф на ВМА на президента Петър Стоянов. Така стана работата”, обясни схемата източникът на Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!