Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай отказа помощта на Австралия за земетресението

По ААП / Epoch Times

КАНБЕРА – Пекин е отклонил предложението на Австралия да изпрати спасителни експерти, които да помогнат в намиране на пострадалите от масивното китайско земетресение.

Премиерът на Австралия Кевин Рад е писал на китайският премиер Уен Джиабао с предложение за помощ в спасителните операции след катастрофалното земетресение от 7.9 степен по скалата на Рихтер, разтърсило провинция Сичуан във понеделник, при което досега загиналите са десетки хиляди.

1
(фото: newsancai.com)
предложението
(фото: newsancai.com)
предложението
(фото: newsancai.com)
предложението
(фото: newsancai.com)

Г-н Рад каза в сряда пред Seven Network, че е прекъснал работата си по подготовката на годишния бюджет на Австралия, за да изпрати телеграма на г-н Уен.

"Писах телеграма на китайския премиер вчера, прекъсвайки работата си по подготовката на бюджета, и изпратих телеграмата незабавно", каза той.

"Тя гласеше, че ако има нещо, с което можем да помогнем от Австралийската служба за справяне с бедствията, става дума за нашия екип за бързо реагиране, който може да отиде и да открие бързо хора в руините и сградите, то ние сме готови да го направим."

Говорителката на министъра на външните работи Стивън Смит заяви, че Китай е благодарил на Австралия за предложението, но отказва помощта.

"На този етап те отказаха", каза тя.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!