Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокламация на Преходното китайско правителство за Новата лунна 2008 година: Да се дезинтегрира ККП

Преходно китайско правителство

…Тези две мерки ще се разпрострат и умножат, засилвайки ефективността на мирното унищожаване на режима на ККП, създавайки ситуация на широкомащабни граждански бунтове по цялата страна. Когато условията назреят, правдивите военнослужещи, поддържащи законността във военните отдели, ще започнат военен бунт, завършващ с военен преврат на режима на ККП.

Дезинтеграцията на ККП ще стане при нашето поколение, и то не след няколко десетилетия или след години, а сега!

Вдигни се и предприеми действия, китайски народе! Светлините на демокрацията, свободата и човешките права блещукат в новата зора!

В навечерието на Китайската нова година Преходното китайско правителство (ПКП) обявява пред китайския народ своята мисия и стратегически методи за дезинтегриране на Китайската комунистическа партия (ККП) през 2008 г.

Със своята кръвопролитна и брутална тирания ККП е доказала многократно, че е държавна полицейска организация, отнела напълно политическия избор на хората; политическа мафия, която поддържа своята тоталитарна диктатура посредством брутална сила и лъжи; престъпна организация, изградена от глутница покварени служители, държащи в ръцете си корумпирана власт.

За да минимизира социалните безредици и човешките жертви, Преходното китайско правителство даде възможност със своята Президентска Заповед №1 на ККП да вдигне забраната на Интернет в Китай и да съдейства на ПКП в дезинтегрирането на ККП.

Но ККП показа, че игнорира напълно фундаменталните интереси на китайския народ, че върви против чувствата на хората и извършва престъпления срещу законите на Небето.

До 7-ми февруари 2008 г. г-н Ху Джинтао (Hu Jintao) (Генерален секретар на ККП) продължава да действа своенравно, като не вдига Интернет забраната, което показва действителните намерения на ККП да продължи своята брутална диктатура с насилия и привичните си лъжи в лицето на цялата нация. Г-н Ху Джинтао има избора да напусне поста на Генерален секретар на ККП и да бъде запомнен в историята, или да понесе произтичащите юридически и политически последствия и историческа отговорност.

Затова в зората на Китайската лунна нова 2008 година, Преходното китайско правителство провъзгласява пред китайския народ своята мисия и стратегически методи за дезинтегриране на Китайската комунистическа партия през 2008 г.

I. Мисия на ПКП за 2008 г.: Да дезинтегрира ККП и да сложи край на нейната тоталитарна диктатура

Еднопартийната диктатура на режима на ККП доведе до натрупване на социални конфликти в континентален Китай и до неизбежен цялостен срив на обществото, с висока инфлация и бързорастящи цени. В последните години правителствени служители заговорничат с безскрупулни търговци и злоупотребяват с държавната власт, присвоявайки земи и ограбвайки лична собственост насила и незаконно. Режимът на ККП потиска дисиденти и провежда геноцид срещу духовни общности.

В същото време тя прикрива своето кръвопролитно престъпно досие и отказва да започне диалог по проблеми като 'Движението на анти-десните' и Кръвопролитията на Тянанмън от 4-и юни. Тя също така игнорира разрешаването на проблема с ветераните от армията. Всичко това предизвиква Небесния гняв и човешкото възмущение. Различни социални конфликти, не ограничаващи се до гореспоменатите, назряват в непреодолимите за режима на ККП кризи в политиката, икономиката, социалната сфера и околната среда. Падането на режима на ККП ще е неизбежно следствие от общото избухване на всички тези кризи.

Политическа криза: Политическата криза на режима на ККП е от двете главни социални групи: работници и селяни. Китайските работници, наричани някога от ККП 'авангардна класа', биват гонени от предприятията, които се присвояват от тарторите комунисти-станали-капиталисти. Работниците губят работата си и се превръщат в уязвима група. Китайските селяни, наричани някога една от страните на работническо-селския съюз, са станали друга уязвима група, тъй като тяхната обработваема земя е иззета насила и незаконно от комунисти-станали-лендлордове. Тези две уязвими групи съставляват 80 процента от цялото население на Китай и заедно те представляват антитезата в основното противоречие на режима на ККП. Неотказвайки се от еднопартийната диктатура и от икономическата система на сановен капитализъм, комунистическият режим е обречен на невъзможността да излезе от кризата на стоящото пред него фундаментално противоречие.

Икономическа и финансова криза: Кризата на режима на ККП е в резултата на управляваната от него ‘тарторска’ капиталистическа пазарна икономическа система. При тази система корумпирани правителствени служители използват властта, придобита от амалгамиране на служебни постове с безскрупулни търговци, ограбвайки народното богатство под закрилата на закона.   

Като допълнение режимът на ККП избра да повиши сляпо индекса на БВП (Брутния вътрешен продукт), поставяйки си това за основна цел на своята икономическа политика, за да удържи своя контрол и да защити интересите на обвързаните с това сановници. При тази икономическа политика Китай е на първо място в света по резерви на конвертируема валута и същевременно наводнява света с евтини стоки. Но Китай се нарежда сред изоставащите страни по индекси за стандарт на живот, медицинска помощ, образование, жилища, социално осигуряване и защита на околната среда. Комунистическите сановници принасят в жертва интересите на държавата, народа и дори бъдещите поколения, като преследвайки висок икономически растеж с лъскави проекти и създавайки фасада на процъфтяващо и хармонично общество, те доведоха икономическата и финансова система на континентален Китай до ръба на пропастта.

Така например рязкото увеличаване на запасите от конвертируема валута доведе до скок в инфлацията; стоковата борса е нагласена да функционира като капан за инвеститори, за да се повишават индексите на БВП; така създадената фасада на процъфтяващ пазар за недвижимо имущество доведе до мехур на стоковата борса, до твърде високи цени на жилищата, които купувачи не могат да си позволят, и така нататък.

30-годишната икономическа реформа, с която се хвали режимът на ККП, е фалшива пазарна икономика. Това е всъщност бюрократичен монопол на комунисти-станали-капиталисти, използващ корумпираната авторитарна власт като опорна точка за размяна на власт срещу пари, което играе ролята на смазочен материал за поддържане на нейните тиранични операции.  

Тази орташко-тарторска пазарна икономика, контролирана от режима на ККП, доведе до изключителна поляризация на социалното богатство и права, създавайки рай за свързаните с нея комунистически сановници и безскрупулни търговци. В сравнение с тях обикновените хора живеят в относителна или абсолютна бедност. Драматичните промени ставащи на международния пазар и неотдавнашните изненадващи снежни бури показаха уязвимостта на комунистическия режим и неговата неспособност да се справя с неочаквани инциденти, което разобличава фалшивия икономически просперитет и крехката авторитарна икономическа система на режим на ККП, която може да рухне при най-слабия полъх.

Китай и САЩ са изправени пред проблема на растящите цени. За да стимулира икономика, американското правителство предприе мерки за данъчни отстъпки на стойност 150 милиарда долара, което бе приветствано от американската общественост. Режимът на ККП от своя страна завиши рязко приходите си от данъчното облагане, които достигнаха годишен растеж от 30 процента – ръст 3 пъти по висок от този на БВП, така занижавайки реалните доходи на обикновените граждани.

Едновременно с това агенциите на градската администрация на режима на ККП по цялата страна беснеят като Гестапо, ограбват открито хората и третират човешкия живот като  отпадък, провокирайки гнева и протеста на народа, особено на загубилите всичко дребни търговци.

Криза в социалната сфера: Това е кризата на кризите за режима на ККП. На събрание на централното Политбюро Ху Джинтао отправи многократни предупреждения към провинциалните и общински партийни секретари, че неправилния подход към контрола на социалните кризи ще доведе неизбежно края на ККП и на Китайската народна република.

Диктаторската политическа, икономическа и двойна социална (с градско и селско местожителство) системи на режима на ККП доведе до огромно количество акумулирани дълго време жалби и оплаквания, които тя е неспособна да удовлетвори, камо ли да се справи с избухване на социални конфликти и противоречия, което може да стане по всяко време.

Олимпийските игри в Пекин ще се превърнат в катализатор за избухване на всички социални кризи. Осъзнавайки все по-ясно своята неспособност да се справи с тях, режимът на ККП съобщи за десетте най-значими риска, пред които са изправени Игрите, и заради които може да се стигне до тяхното отлагане или анулиране, поради проблеми с обществената безопасност .

Кризата с околната среда: ККП избра модел на икономическо развитие за сметка на природните ресурси и екологията, разменяйки ги за временен висок ръст на развитие на икономиката и довеждайки околното среда на Китай до ръба на пропастта. С пресъхването на р. Хайхе (Haihe) и на Жълта река заедно със замърсяването на р. Хуайхе (Huaihe) и р. Янгзи  (Yangtze) бяха прерязани ‘кръвоносните съдове’, които даваха поминък на китайския народ в продължение на хилядолетия; пасищата в Гансу (Gansu), Чингхай (Qinghai), вътрешна Монголия и Шинджиянг (Xinjiang) изчезнаха, причинявайки постоянни пясъчни бури в огромната част на континентален Китай; замърсяването на въздух, водата и почвата е толкова високо, че представлява директна заплаха за здравето и живота на населението.

Изправен пред толкова много социални противоречия и кризи, режимът на ККП нито иска, нито може да ги реши. Затова Преходното китайско правителство ще се подчини на волята на Небето и ще облекчи страданията на народа като прояви разбиране към всеобщите негови чувства.

През тази година нашата стратегическа мисия е да дезинтегрираме режима на ККП и да сложим край на неговото управление, да разработим мерки за разрешаване на следните (но нe ограничавайки се само до тях) проблеми: поземлената собственост, релокацията и установяването на бивши военнослужещи, растежа на цените и инфлация, обезщетението за жертвите на анти-дясното движение, изплащането на кръвнина за жертвите от 4-ти юни, проблемите, създадени от режима на ККП в неговия стил на централизирана жилищна регулация в големите градове на Китай, и т. н.

В допълнение на това ще инициираме кампания 'Искам да се върна в къщи' за намиращите се в изгнание студенти от '4-и юни’, които желаят да посетят близките си в Китай преди Олимпиадата в Пекин, както и кампания за спиране преследването на тайни църкви и практикуващи Фалун Гонг от страна на режима на ККП.

Като членове на ККП някои бивши политици и генерали са осъзнали какви може да са последствията от всички тези кризи и са силно разтревожени, че режимът на ККП ще загуби властта. Те казват: 'Трагичната ситуация на разпадане на ККП и държавата ще дойде много скоро'.

Да, Китайската комунистическа партия определено ще бъде дезинтегрирана и Китайската народна република ще бъде заменена с бъдещ Китай на свободата, демокрацията, човешките права и конституционализма.

II. 'Граждански бунт подкрепен от 'военен бунт

За осъществяване на стратегическата цел на ПКП за 2008 г., ние начертахме съответния стратегически подход: Предприемане на 'граждански бунт’ като основно средство, след което той ще бъде подкрепен от 'военен бунт’ когато условията за това назреят, и накрая 'държавен преврат' ще дезинтегрира ККП, с което ще се сложи край на нейното господство.

В надеждата си да опази своите човешки права, народът на континентален Китай прибягваше до търсене на юридическа помощ или изпращане на петиции до висши инстанции. Но тези два метода доказаха, че те само губят своите време и сили.  Съществуващата легална система на режима на ККП, включително полицейските департаменти, съда, прокуратурата и адвокатите, са загубили напълно своята функция на  пазители на законността.  

Институциите, отговорни за петициите, т.нар. ‘Бюра/Служби за жалби и оплаквания’, работят само привидно. В допълнение на това, режимът на ККП е създал дори тайни затвори, където затваря жалбоподаватели незаконно. В тази връзка, Преходното китайско правителство призовава жалбоподавателите да спрат да се подчиняват на закона на режима на ККП за подаване на жалби на различните нива във властта за защита на своите права. Вместо това, те трябва да концентрират сили и ресурси в изпълнение на ключовите стратегически цели за мирното събаряне на режима на ККП. В това се изразява значението на 'граждански бунт’.

Главните стратегически обекти в режима на ККП са партийните секретари на ниво град, област и провинция, както и Генералния секретар на ККП. Жестокостите на режима на ККП се осъществяват главно от партийните секретари на различните нива, които контролират местната полиция, съдебна система и всички останали лостове на държавната машина.

Китайска поговорка гласи: 'За да хванеш разбойниците, първо трябва да заловиш главатаря им'. Затова наша основна стратегическа цел е да свалим от власт партийните секретари на всички нива по мирен път.  

Мирното сваляне от власт означава съсредоточаване на анти-ККП протестиращи или защитници на граждански или човешки права първо във всички райони, след което да се проведат мирни настоявания за изплащане на дългове и търсене на справедливост посредством следните начини: увещаване, преговори на място, телефонни разговори, афиши, проучване и проследяване на извършени престъпления, разобличаване на корупция и скандали, и ограничаване на действията до главните стратегически цели.

Това ще доведе до излагане на партийните секретари от всички нива на неодобрението на всеки, създавайки у тях усещането за обсаденост и изолираност. Така създаденият от обществото натиск ще осигури среда, в която никой няма да желае или да смее да работи като партиен секретар, в крайна сметка непозволявайки им да функционират или принуждавайки ги да подадат оставка. Ние смятаме, че всичко това ще е възможно най-ефективният удар върху режима на ККП, който може дори да доведе до неговото сваляне.

Според тази стратегия цялата амбициозна мисия за дезинтегриране режима на ККП може да бъде разпределена като определени индивидуални цели, които са именно партийните секретари на всички нива. В процеса на това дезинтегриране на режима на ККП от огромната маса от хора, неговите отдели за сигурност, въоръжена полиция и военни части няма да могат да функционират, тъй като те ще бъдат уведомени за истината и убедени да минат на страната на народа. Така рискът за всеки индивид ще бъде сведен до минимум.

Нашата стратегическа цел за 2008 г. е подплатена с ясно дефинирана тактика, лесен оперативен процес и проявена готовност за работа в екип. Нейното осъществяване на ниво град, област и провинция ще означава, че откъсването на ККП по места ще е факт.  Когато провинциите се отделят от режима на ККП, злата диктатура ще се разпадне като хиляда-мили-дълъг-язовир, разрушен от гнездо мравки.   

В началото на Лунната нова година, Преходното китайско правителство ще издаде ‘Насоки  и начини за всенародно дезинтегриране на режима на ККП’, използвайки 'Форум за бъдеш Китай’ (futurechinaforum.org) като платформа, която ще координира цялостно движението за защита на човешките и граждански права, и за оказване съпротива на тиранията на ККП.

Едновременно с това Преходното китайско правителство призовава открито хората, които се опитват да защитят своите човешки права от деспотичното насилие, да обявят открито своето мъдро решение на отказване от ККП. Имайки предвид огромния брой на търсещите  своите права, скоро 1 милион, 10 милиона и дори над 100 милиона от тях ще напускат ККП и нейните дъщерни организации. В резултат на това режимът на ККП ще бъде подкопан. От застъпниците за човешки права и привържениците на ненасилието по всички райони се изисква да разлепят повсеместно лозунги и плакати в подкрепа на човешките права, за да спечелят подкрепата на обществото.

Тези две мерки ще се разпрострат и умножат, засилвайки ефективността на мирното унищожаване на режима на ККП, създавайки ситуация на широкомащабни граждански бунтове по цялата страна. Когато условията назреят, правдивите военнослужещи, поддържащи законността във военните отдели, ще започнат военен бунт, завършващ с военен преврат на режима на ККП.

Дезинтеграцията на ККП ще стане при нашето поколение, и то не след няколко десетилетия или след години, а сега!

Вдигни се и предприеми действия, китайски народе! Светлините на демокрацията, свободата и човешките права блещукат в новата зора!

Преходно китайско правителство

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!