Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стрелбите преди Олимпиадата насочват вниманието към тежкото положение на тибетците

Wang Hua, Epoch Times29.07.2013

Стрелбата в навечерието на Олимпиадата без съмнение предизвиква още повече несигурност у Пекин, който бива вече постоянно засипван и от пясъчни бури. Според сведенията, Китайската комунистическа партия (ККП) е изпратила въоръжени сили в Тибет с войски от Гансу (Gansu) и Сичуан (Sichuan), и е мобилизирала десетхилядна редовна войска и 4 000 полицаи от Джилин (Jilin), отдалечен на хиляди мили от Тибет. Всеки тибетски колежанин в гр. Чангчун (Changchun) е следен от трима души 24 часа в денонощието. Подобно състояние на подозрение и боязън сочи единствено, че страхът на ККП от тибетците стига дотам, че тя се отчуждава от хората.

Наистина ли са толкова ужасяващи тибетците? Всеки, който е запознат с будизма, знае, че тибетците, с фундаменталната си вяра в тибетския будизъм, са скромни и добросърдечни. Те понасят кротко болките и трудностите в живота без ни най-малко възмущение или съпротивление, и приемат това за пътя към вечното благоденствие. 

Противно на това, според разследване на международна общност Китайската комунистическа партия (ККП) е избила поне 100 невинни тибетци в Ласа (Lhasa, Лхаса – рус.). Има свидетелски показания, че местни полицаи, преоблечени като цивилни, са подстрекавали към насилие и са нападали хора с ножове .

След почти 50 години под управлението на ККП и нейната политика на претопяване на Тибет, заедно с унищожението и ограбването на природните ресурси и културата на Тибет, по-младите поколения, заразени от комунистическата идеология на атеизма и класовата борба, са развили в себе си силната омраза на ККП. Това несъмнено е възмездие за злодеянията на Китайската комунистическа партия. 

Колкото до това, дали Тибет е част от Китай, историята е много усложнена – не е така просто, както твърди ККП. Но сттранното е, че никой в йерархията на ККП не каза нищо, когато Джианг Земин (Jiang Zemin, предишният лидер на ККП и Китай, бел. ред.) даде безвъзмездно на Русия 3 млн. кв. км. земи по китайско-руската граница – площ, еквивалентна на сто Тайван-а. ККП показва истинската си природа, когато, след отдаването на толкова много китайска земя, заплашва с война и използва насилие, щом стане въпрос за Тибет и Тайван.

Конфуций е казал: „Ако тези, които са се отчуждили, не са смирени, (ние) трябва да развием гражданска култура и добродетел, за да ги привлечем да станат такива”. Понастоящем същината на тибетския въпрос се състои в това, че ККП насилствено отрича духовните убеждения на тибетците.

За да бъде позволено на един монах да постъпи в храм, той трябва да подкрепя атеистичната партия, която преследва всички религии. Той трябва да критикува своя намиращ се в Индия прероден жив Буда – намиращият се в изгнание Далай Лама.

Но независимо от милиардите долари, похарчени от ККП за промяната на Тибет, тибетците поддържат своите вярвания и са склонни да оставят всичко за три години, за да се отправят на поклонение към светата земя, кланяйки се на всеки три крачки и навеждайки се на всеки пет. Тяхното душевно състояние на молитва за мир и покой е нещо, което атеистите с промити съзнания не могат да разберат.

Като цяло същината на тибетския въпрос се състои в това, че тибетците се борят за основни човешки права и религиозна свобода, което Китайската комунистическа партия бурно и насилствено отрича. ККП е изправена пред ситуация, в която „когато хората не се боят от смъртта, смъртта вече не е заплаха”. Повторният протест на тибетците след 49 години под властта на ККП демонстрира решителността на тибетците да запазят своите културни традиции и религиозни вярвания. Въоръжени сили и политически натиск няма да променят волята им.

Китайската комунистическа партия многократно е пренебрегвала и отричала исканията на Далай Лама, който постоянно призовава за мирно решение на конфликта и набляга на „предпоставката един Китай и автономен Тибет”. В резултат на това тибетците непрестанно се бунтуват срещу жестокото насилие на ККП.

В навечерието на Олимпиадата цял свят е свидетел на това, как китайският режим използва насилие, за да продължава да осъществява своите злодеяния. И става все по-очевидно, че дните на Китайската комунистическа партия са преброени…

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!