Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Специален репортаж: Улиците на Ласа преди кръвопролитията

Han Xinxin, Epoch Times Staff

ЛАСА: Ситуацията в тибетската столица е напрегната от засилващия своето военно присъствие там китайски комунистически режим, който планува да затегне още повече военното положение в Ласа, тъй като очаква нови протести от местното население за периода 24-26 март.

Полицай забелязал журналист да снима и изтрил насилствено снимките от фотоапарата му преди да му позволи да си тръгне. Приложените тук снимки са били взети на 14 март преди военните сили в Ласа да открият огън по протестиращите.

Тези снимки удостоверяват наличието и пристигането на изпратени от китайския комунистически режим армия, полицейски и военни коли и съоръжения в Ласа. Освен това, виждат се облечени в цивилни дрехи военни да носят автомати, както и военни и полицейски сили в готовност за репресии срещу протестиращи.   

Китайски комунистически военни сили в пълна бойна готовност за потушаване на протести в Ласа, Тибет. (Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огън от комунистическите военни части срещу протестиращите в тибетската столица). (Han Xinxin/Epoch Times)

Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огъня от комунистическите военни части срещу протестиращите в Ласа, Тибет. На булеварда в подножието на Палата Потала (сградата на бившето тибетско правителство и бивша резиденция на Далай Лама) се виждат военни коли и приготовления за потушаване на протестите. (Han Xinxin/Epoch Times)

Същият булевард в по-близък план. (Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огън от комунистическите военни части срещу протестиращите в Ласа, Тибет. На този булевард в подножието на Палата Потала (сградата на бившето тибетско правителство и бивша резиденция на Далай Лама) се виждат военни коли и приготовления за потушаване на протестите). (Han Xinxin/Epoch Times)

Същият булевард в още по-близък план. (Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огън от комунистическите военни части срещу протестиращите в Ласа, Тибет. На този булевард в подножието на Палата Потала (сградата на бившето тибетско правителство и бивша резиденция на Далай Лама) се виждат военни коли и приготовления за потушаване на протестите). (Han Xinxin/Epoch Times)

Цивилно облечени военни с автомати в Ласа, Тибет. (Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огън от комунистическите военни части срещу протестиращите в тибетската столица). (Han Xinxin/Epoch Times)

Китайските комунистически военни и полицейски сили в пълна бойна готовност за потушаване на тибетски протести. (Тази снимка е направена на 14 март, преди откриването на огън от комунистическите военни части срещу протестиращите в тибетската столица). (Han Xinxin/Epoch Times)

Обикновено при протести подобни сцени на концентрация на военно присъствие става впоследствие, след като протестите са достигнали своята кулминационна точка. В този случай е точно обратното.

Дали комунистическият режим не е знаел за протестите в Тибет, така, че още преди тяхната връхна точка е успял да изпрати военни сили за потушаването им?

Дали Китайската комунистическа партия не прибягва отново към своя стар трик ‘грижа на партията’, където тя се погрижва за всичко – от заплануване на акцията, до нейното изпълнение с внедряване на свои агенти да подстрекават хората към протести, до ‘потушаване’ на протеста и отразяване на събитията пак единствено тя (Западни медии няма защо да се притесняват…)

…Просто за всеки случай…да се сплашат тибетците, за да не им скимне налудничавата идея да апелират за помощ към света, докато той вперва очи в минаващия през територията им Олимпийски огън, за който комунистическия режим е планувал да мине дори два пъти през Тибет, пак за всеки случай…да се увери два пъти света колко добре се грижи за Тибет Китайската комунистическа партия…

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!