Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фоторепортаж: Shen Yun във Виена, Каосюнг и Женева

ВИЕНА (Австрия): Момиченце от публиката под очарованието на Shen Yun в залата на Stadehalle theatre на 7-ми март 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Д-р Юеджун Чиан, главен редактор на китайския в. Chinese European Post в Германия, сподели своите впечатления за представлението на Китайския спектакъл (Shen Yun) на нюйоркската компания Божествени сценични изкуства: „По време на своята 5000-на история китайската култура се развива като една комплексна система…За съжаление ККП (китайската комунистическа партия) разрушаваше систематично културата на Китай през своите 50 години на управление. Дори нещо по-лошо – те унищожиха не само културата, но и нравствените ценности, които бяха фундамента на тази култура. Уви, това не може да се възстанови за кратък период. Поради което възраждането на традиционната култура играе ролята на съживител на нравствените идеи. Корупцията, престъпността и социалният хаос днес в Китай са тясно свързани с пълното изчезване на нравствените норми в обществото. Китайският Конфуцианизъм говори за състрадание (добросърдечност), справедливост, учтивост, мъдрост и лоялност, като на състраданието се дава приоритет в тази ценностна система. Будизмът също набляга на състраданието. Предполага се, че с това на хората ще бъде напомнено да вършат добрини, за да осигурят добри бъднини за своите поколения…” Март 2008 г. (Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Г-жа Катарина Грийб, председател на австрийския отдел на Международното общество за човешки права (Austrian Section of the International Society of Human Rights), която коментира след Спектакъла усилията на Отдела за спиране преследването на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг) от китайския режим, каза: „Нашият Отдел работи в тясно сътрудничество с Фалун Дафа и не само що се отнася до нарушаването на правата на Фалун Дафа, но и относно всичко, което е направила комунистическата партия в Китай. Това е проблем, ужасно е и е в противовес на човешките права. И ако се допитате до Хартата за човешки права на Обединените нации, ще се уверите, че от 30-те точки в нея няма нито една, която китайският режим да не е нарушил.” Март 2008 г. (Dong Xue/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): „Аз пътувах 3 часа с кола” – каза след шоуто г-н Фуерст, собственик на издателство в Залцбург, – „Това за сега е най-доброто, което съм видял. Дори декорите – всичко е съобразено едно с друго, в това число и костюмите. Наистина беше фантастично!” Март 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Андреа Хубени от Клостернойебург е следвала църковна музика, свири на орган и преподава уроци по пиано и пеене. Тя гледа Китайския спектакъл с няколко от своите ученици, като сподели след това: „Тази музика е съвсем различна от Западната музика; също така от гледна точка на възприятие, тя е много фина и изискана. Мисля, че Западната музика има различни форми на изразяване. Но връзката, която забелязах, смятам, че е включването на Западни ефекти, което я направи много интересна за зрителите.” Март 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Модният дизайнер Ла Хонг, роден във Виетнам, но живял 27 години във Виена, изрази отношението си към Shen Yun след представлението: „За мен шоуто отправи послания към вътрешната сетивност, която е нещо вродено за всеки от нас. Независимо, че живеем в днешно време, ние не трябва да забравяме, че у всеки от нас има нещо дълбоко, нашето начало. Но всичко в днешно време е обвързано с политиката – в цял свят и най-вече в Китай.” Март 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Софтуерният инженер Райнер Фухсбехлер посети Спектакъла със съпругата си и отбеляза лаконично след това: „Мисля, че това беше едно чудесно шоу, наистина беше фантастично!” Март 2008 г. (Matthias Kehrein/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): Ивица Давидович, строителен мениджър, каза, че е впечатлен от представлението: „Бях впечатлен от хореографията, от чувствата и емоциите, които бяха съчетани много добре и предадени с танцовите и музикалните изпълнения.” Март 2008 г. (Hellmut Lumpi/Epoch Times)

ВИЕНА (Австрия): „Аз трябваше да замина тази вечер за Унгария, но реших да остана във Виена и да гледам шоуто. Наистина съм много доволна, че дойдох!”, сподели след концерта Мари Колертс, логистичен мениджър, която е от Кентъки, САЩ, но сега

живее и работи във Виена. Март 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

КАОСЮНГ (Тайван): Янг Джичиянг, директор на трупата ‘Небесни сценични изкуства’ в Каосюнг, каза, че според него основната тема на Спектакъла е за човешките права: ”Един такъв пример е преследването на Фалун Гонг в Китай. Но не смятам, че са само Фалун Гонг. Това засяга и взаимоотношенията между хората и отношението на човек към заобикалящата го реалност. Нещата ще са по-добри ако всеки се съобразява повече с хората около себе си. Смятам, че е много важно хората да се уважават.” Март 2008 г. (Li Yaoyu/Epoch Times)

КАОСЮНГ (Тайван): И-Чун Ченп, цигуларка в Симфоничния оркестър на Каосюнг, сподели, че намира представлението на Божествени сценични изкуства за стимулиращо: „Беше внушително. Не ми се искаше да мигам докато го гледах. Чувството на вълнение, което поражда шоуто, не може да се опише с думи, човек трябва единствено да го види.” Март 2008 г. (Epoch Times)

КАОСЮНГ (Тайван): Игуменът на Будисткия манастир в Бингдонг (Южен Тайван), Ши Фагуанг, дойде на Shen Yun заедно с 12 монаси и монахини. Март 2008 г. (Lou Ruixin/Epoch Times)

ЖЕНЕВА (Швейцария): Посланикът на Парагвай в Тайван каза, че се е насладил на „визуалния банкет” на изпълненията на нюйоркската компания Божествени сценични изкуства. Март 2008 г. (Fan Zhang/Epoch Times)

ЖЕНЕВА (Швейцария): Жак Роше, вицепрезидент на Швейцарската банка (Swiss bank) посети Shen Yun със съпругата си и сподели пред Epoch Times, че най-много са му харесали изпълненията за Фалун Гонг ('The Risen Lotus Flower' и 'The Power of Awareness'): „Те ми позволиха да разбера какво всъщност става в Китай. Мога лично да почувствам болката на последователите на Фалун Гонг в Китай. Смятам, че е време за промени в китайското диктаторство. Не е редно да се преследват тези практикуващи Фалун Гонг, които следват принципите на Истинност-Доброта-Търпимост – това не е коректно.” Март 2008 г. (Li Hong/Epoch Times)

ЖЕНЕВА (Швейцария): Армене Стакиа, солов виолончелист в оркестъра Orchestre de la Suisse Romande, каза за впечатленията, които са оставили у нея изпълненията на Божествени сценични изкуства: „Бях много затрогната от съвършенството и което то олицетворява…Това е една велика истина на живота, за която ние започнахме да забравяме. Нашето общество ни поставя определени материални рамки. Наред с другите неща, това шоу ни дава възможност да се докоснем до една по-възвишена цел. В това отношение това китайско представление беше много, много силно…Най-вече ме затрогнаха изяществото и хармонията, които предават посланието за тези ценности. Тези неща трябва да ни направят по-добри, те ни напомнят кое е най-важното…” Март 2008 г. (Epoch Times)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!