Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кьовеши решена да изправи пред съд „недосегаемите“! ВИДЕО

От изключителна важност е привличането под наказателна отговорност за тези, които извършват злоупотреби.

Това ключово изявление направи Лаура Кьовеши, представяйки годишния доклад на европейската прокуратура.

Според Кьовеши, антикорупционният орган на Общността трябва да стане важен защитник на правовата държава като една от основните ценности на Европейския съюз.

В България очакванията са, Кьовеши да се разрови в десетки скандални разкрития, които, обаче, остават заглушени от властта.

Преди ден стана ясно, че Гражданското сдружение “БОЕЦ” изпраща комикса на Васил Божков до КПКОНПИ, прокуратура и ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Сезирани са и европейските институции, предаде Фрог нюз.

Сигналът на “БОЕЦ” е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за организирана престъпна група.

Той идва след разпространения от бизнесмена Васил Божков комикс, в който хазартният бос твърди, че е плащал 20% такса спокойствие, в замяна на разпънат политически чадър и различно данъчно облагане за лотарията.

“БОЕЦ уведомяваме прокуратурата и КПКОНПИ, че предвид доказаните зависимости и неспособност да разследват ефективно лица заемащи високи държавни постове и конкретно лицата Бойко Борисов и Владислав Горанов,

както и поради компрометираните фигура на главният прокурор Иван Гешев и председателят на КПКОНПИ, Сотир Цацаров

ще сезираме европейските институции за казуса, както и ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши с искане за международно разследване и правна помощ”, се посочва още в съобщението на гражданската организация.

Източник: БСТВ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!