Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росен Миленов пред Фрог: Мутрите са на върха, не могат да бъдат спрени. Купуват всичко

.
Росен Миленов

България е далавери, нагаждачество, дълбока апатия и безвремие. Престъпниците купуват всичко наред. Каквото им падне. Купуват в дълбочина. Става дума за много мръсни пари. Милионите ги нямат за нищо. Превръщат всичко в контролирани играчи. Мутрите са на върха и вече не могат да бъдат спрени.

Това каза пред Фрог нюз бившият служител от ДАНС Росен Миленов. Ето какъв е неговият анализ за скандалите в държавата:

Г-н Миленов, случайно ли според вас Васил Божков попита управляващите „Къде са парите“?

Не, неговата цел е да се откупи.

Ще успее ли?

Зависи какво ще извади и  дали има файлове със звукозаписи за срещите с хора от властта.

Преди малко стана ясно, че Атанас Бобоков се отказва от мястото си на изпълнителен директор на фирма „Монбад“ АД. Възможно ли е да е бил притиснат и скоро да видим бизнеса му в ръцете на някой друг?

Мисля, че Бобоков иска максимално да се изчисти от тази помия, в която го вкараха. Тук много се разсмърдя.  Играта в случая е друга. Всички ударени бизнесмени имат

пряка или косвена заигравка с други политически сили. А Шайката не обича някой да спонсорира другите формации,  защото парите са най-важни за политиката.

Очаквате ли Горанов да се раздели с министерския си пост?

Той е назначение на „кръга Пеевски“. Няма как да го махнат, доста близък им е. Само, ако много назреят нещата.  Сега, ако го махнат, ще излезе че все едно признават вината си.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов насочи стрелите си към петролния бос Валентин Златев. Преди дни каза, че той ще е следващият ударен. Струва ли ви се нормално политик да анонсира действия на държавното обвинение?

Валери Симеонов е влязъл в ролята на говорител на външни сили.

Той обаче предрече „съдбата“ на Божков? Очаквате ли и при Златев да „познае“?

Нищо случайно няма в политиката. Въпросът е до какъв вид действия ще се стигне и дали ще се процедира като при Божков - арести, влизане в офиси на компании и т. н.  Симеонов е също говорител на „А отбора“, в който влизат Кирил Домусчиев,  Делян Пеевски. 

Но си спомняме, че преди години той лично атакува Домусчиев за БМФ?

Така е. Отначало беше срещу него, но след това нещата се промениха. Този А“ отбор“ реално черпи сили отвън.

Ако следваме вашия анализ излиза, че сегашното положение изглежда непроменливо.

Няма как да се разбие, зад тях стоят милиарди. Ще подскачат, ще подскачат и накрая ще се договорят. Парите обичат тишина. В момента всички играчи на сцената са с мръсни пари. То се вижда само от една схема при Божков колко милиони са източени. Да не говорим  за онова, което се случва ежедневно с обществените поръчки и всички схеми. Само за една голяма обществена поръчка комисионната е 10 милиона евро.  За идващите от Европа 15 млрд. евро борбата ще е жестока. Статуквото се опитва да  задуши максимално всичко, което не се контролира от него.

Защо тогава продължавате да се борите срещу същото това статукво?

Проблемът е, че няма гражданско общество. Хората са обезверени, след като им ограбиха надеждите. Има повсеместна апатия. Хората не вярват в нищо. Но човек, ако спре да се бори, значи се е предал на престъпниците. Те ще продължат - купуват всичко наред. Каквото им падне. Купуват в дълбочина. Става дума за много мръсни пари. Милионите ги нямат за нищо. Превръщат всичко в контролирани играчи. Затова не вижам развоя между Божков и Бориов да бъде в интерес на обществото и върховенството на закона. На най-високите нива в държавата седят само мутри.  Те губят територии само по два начина - с бой или с вкарване в затвора. Едно време политиците пак участваха в схемите, но не позволяваха такава вандалщина. Далаверите ставаха помалко по по-друг начин. Сега, като седнат на масата да се договарят са мутра, премиер,  мутра, главен прокурор и 240 мрионетки, няма кой да ги спре. Те се нахъсват един-друг. Няма кой да им каже, че това е държава и има законност и ред. Затова сме свидетели на тази вандалщина в политиката, бизнеса и на всички нива.

Но главният прокурор Иван Гешев обеща да бъде безкомпромисен към всеки, който нарушава закона.

С Гешев приключи съдебната власт. Борисов  каза, че Цацаров е интелигентен, но Гешев е оперативен. Т.е каквато и заповед да му сведеш, може да я изпълни. Ако му кажат да арестува цялата държава, ще арестува всички. Мутрите вече не могат да бъдат спрени

Вторият вариант за решетките май няма да се сдъбне.

Няма и да се избият. Отначало само тръгват да се избиват, но после се договарят. Това едно време сме го виждали на улицата. Мутрите поколенчески се развиха в смисъл, че вече се настаниха на най-високото ниво в държававата. На върха са. Те избутаха всичко. Там няма интелигентни хора.

Какво е бъдещето тогава на интелигентните хора?

Те са две групи. Едните са хора, които не могат да се ориентират и са социално изпаднали, затова са и лесно манипулируеми. Другите, които имат някакъв социално-икономически статус,  се страхуват да не изгубят това, което имат. Страх ги е от репресиите на държавния апарат. На всеки може да се намери нещо, особено в бизнеса. За да си конкурентен, все си спестил нещо - ДДС, осигуровки и т. н. Затова казвам - далавери, нагаждачество, дълбока апатия и безвремие. Това е България в момента.

Въпроси на Катя Илиева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: НОВИНИ и АНАЛИЗИ от FROGNEWS

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!