Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов си отива! Бойко хвърля Горанов под влака за да спаси себе си

Източник на Narod.bg от парламента разкри супер новина – затъналият в корупция министър на финансите Владислав Горанов ще хвърли оставка до дни, ако не и до часове! Схемата е договорена лично с премиера Бойко Борисов, който преценил, че именно кадърът на ДПС от Плевен е бушонът, който трябва да изгърми, за да може премиерът да спаси собствената си кожа.

Шушу-мушу между Бойко и Горанов ще доведе до оставка, отсече нашият източник

„От последните публикации на Божков стана ясно, че Владислав Горанов лично е договорил 20% от оборота на „Националната лотария” като подкуп за Бойко Борисов и най-близките му хора. От разкритията на най-богатия българин днес пък лъсна, че е изтеглил близо 12 млн. лева от личните си сметки, които очевидно са потънали в джоба на Горанов. Това е причината Горанов да бъде притиснат да хвърли оставка, като поеме цялата вина за безобразията с идеята след време нещата да се тушират на ниво прокуратура и след дълго протакане той да се размине без никаква съдебна санкция”, призна парламентарният източник на Narod.bg.

От извлеченията се вижда, че той е теглил общо около 11,8 млн.лв.

– през януари 2018 – 2 673 300 лв.

– май 2018 – 1 063 333 лв.

– септември 2019 – 600 000 лв.

– октомври 2019 – 3 849 500 лв.

– ноември 2019 – 3 607 850 лв.

В друг пост Васил Божков разяснява в прав текст и вчерашния комикс. В „История на рекета“ се разказват известни факти за промените в законите за хазарта, които пряко облагодетелстват неговите фирми.

През 2013 г. „Национална лотария“ плаща 10% данък. През 2014 г. тогавашният депутат от БСП Георги Кадиев внесе проект за промяна в облагането на лотарийните игри и за 15% данък върху оборота. Според Божков тогава премиерът Бойко Борисов му направил контра оферта: „Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ“.

А председателката на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова разяснила: „Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират“.

След това от ГЕРБ гласували срещу поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. А ГЕРБ внася и приема ново предложение с „малката промяна“ – да се плаща 20% такса върху комисионите за всички хазартни игри. След това идва „инструктажът“ – Борисов казал на Божков: „Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш“. Според Божков Горанов му разяснил: „20% от печалбата е за нас. Иначе отменяме закона“. Бизнесменът от Дубай е нарекъл това такса „Помагане“. Схемата завършва с „Проста математика“ – 500 млн. лв такси към държавата, 20% помагане изплащани в брой на конкретни лица.

От извлеченията става ясно, че Божков е теглил най-много в края на 2019-а. Тогава станаха известни проблемите на бизнесмена със съдружниците му и прокуратурата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!