Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо чиновниците в западните държави се страхуват от ККП?

Ren Baiming, Специално за Epoch Times

Китайският народ е много наплашен от китайската комунистическа партия (ККП). Този страх е пряк резултат от диктатурата на ККП, господстваща през последните шест десетилетия. Изглежда много правителства и личности от демократични държави на Запад са обзети също от страх от ККП… Наскоро Sydney Morning Herald публикува статия, озаглавена „Китайската мечта на Мърдок разбита”. В нея се говори за загубените от Мърдок поне един милиард долара, или половината от неговата инвестиция на китайския медиен пазар. Огромният успех на Мърдок на пазара в Европа, САЩ и Австралия не можа да премине в успех на китайския медиен пазар именно защото неговите способности не успяха да вземат превес над заповедите на режима. Случаят с Мърдок е блестящ пример за попадналия директно в капана на ККП западняк.

Когато стане дума да изкажат мнението си за ККП, някои правителствени служители не са ни най-малко словоохотливи. Дори сред приятели, обсъждайки жизненоважни въпроси, някои държавници молят приятелите си да изключат мобилните си телефони, преди да изявят готовност да се включат в сериозна дискусия.  

Дали западните държавници се страхуват от ККП поради липсата си на познания за нея? Не. Всъщност мнозина от тях знаят доста за ККП. Какво тогава ги прави да са така наплашени от нея?

Дали е защото се стремят към икономическото или политическо благоразположение на ККП и следователно са с вързани ръце? Това е възможно, но то не е основната причина. Например американското правителство също се стреми към благоразположението на други западни държави, но не се страхува да говори открито, когато нещата не вървят както трябва.

Не можете да ме пипнете!

В западното общество полицията е органът, който прилага закона и е отговорен за налагането на ограничения над престъпниците. Но когато става дума за Китай, при все че западните лидери знаят за престъпното поведение на ККП, няма законова институция, която да се намеси и не могат да бъдат направени постъпки за обезщетение чрез нито един съд. Такъв злодей може да прави каквото си иска и дори когато някой вика за помощ, помощта няма откъде да дойде. Това е мисъл, провокираща страх. Ясно е, че някои западни правителствени служители действат особено предпазливо, обуздавайки своето морално възмущение заради очакващите ги облаги, вместо да рискуват да си навлекат гнева на ККП.

ККП се възползва умело от подобен страх, действайки дори още по-безсрамно и използвайки пълноценно така предоставените ситуации.

Наскоро Sydney Morning Herald публикува статия, озаглавена „Китайската мечта на Мърдок разбита”. В нея Брус Давър (Bruce Dover), бивш директор на търговското развитие за Азия на News Corp, говори за загубените от Мърдок поне един милиард долара, или половината от неговата инвестиция на китайския медиен пазар. Огромният успех на Мърдок на пазара в Европа, САЩ и Австралия не можа да премине в успех на китайския медиен пазар именно защото неговите способности не успяха да вземат превес над заповедите на злодеите.

Случаят с Мърдок е блестящ пример за попадналия директно в капана на ККП западняк. Разбира се, ККП не се колебае да изпраща своите злодеи и зад граница, за да провеждат атаки срещу отделни индивиди. Наскоро например няколко служителки от китайското консулство изпратиха писма до чиновници на американското правителство, очерняйки Фалун Гонг и призоваващи ги да не посещават представленията на изпълнителската компания „Небесни сценични изкуства”.

Американските правителствени служители нямат ефективен начин да се справят с подобни безсрамни деяния, освен да метнат писмата в кошчето. На кого биха могли да докладват за тях? Никой не държи сметка на китайското правителство за неговите безотговорни действия.

Обезоръжаване на злодея

Има обаче един потенциално добър начин за справяне с китайското правителство, въпреки че на западняците може и да не им допадне. Въпросният подход се състои в цялостното изобличаване действията на злодея. Онези, които са живели под тоталитарен режим, могат да потвърдят ефективността на този директен метод на действие.

Обръщането към полицията и завеждането на дела не би постигнало нищо. Всичко, което е необходимо да се направи, е всички доказателства срещу злодея да се правят обществено достояние. Всеки да сътрудничи, за да бъде напълно извадена на показ истинската същност на злодея. Цялото общество да узнае за нарушенията и да говори за тях.

Въпреки че този подход може да не е част от културата на западните демократични държави, той е най-ефективният метод, който може да бъде приложен срещу ККП. Колкото повече публичност се придава на това, което тя върши, толкова по-малко ще е склонна тя да действа като престъпник, който знае, че деянията му могат да останат безнаказани.  

ККП има следната поговорка: „Аз съм лумпенът – от кого да се страхувам?” В такъв случай засегнатите правителства трябва да споделят, да си сътрудничат и да се учат едно от друго. Ако всеки даде публичност на морално осъдителните действия на ККП, светът ще си направи свои собствени заключения. Следователно ККП би се смущавала от почтените, честни хора с будна съвест в демократичните общества.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!