Shen Yun - „След като видях тези цветове, ще сменя концепцията на своята следваща колекция!”, възкликна моден дизайнер

Модният дизайнер Хенриета Дуфнер с майка си на Спектакъла във Франкфурт, Германия. Февруари, 2008 г.

Модният дизайнер Хенриета Дуфнер с майка си на Спектакъла във Франкфурт, Германия. Февруари, 2008 г. (Jan Jekielek/The Epoch)

Моделиерката Хенриета Дуфнер споделя впечатленията са след Спектакъла. Февруари 2008 г.

Моделиерката Хенриета Дуфнер споделя впечатленията са след Спектакъла. Февруари 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Jan Jekielek, Epoch Times

ФРАНКФУРТ – "Планувах следващата ми колекция да изглежда по-различно, но след като видях тези цветове и живота в тях, сега трябва пак да премисля, може би ще променя изцяло всичко", каза известната моделиерка Хенриета Дуфнер (HenrietaDuffner) за китайския спектакъл ShenYun.

Чехкиня по произход, Дуфнер живее сега в Германия и нейните модни колекции са  познати по цял свят. Неотдавна тя спечели престижни награди със своите екстравагантни, подчертано женствени колекции, в Ню Йорк, където чува за пръв път за спектакъла.

"Бях поканена да видя това шоу когато бях в Ню Йорк за Седмицата на модата, но нямах възможност да отида. Тогава чух за него отново тук в Германия и реших, че трябва да го видя. Беше провидение на съдбата, че дойдох", каза Дуфнер, която гледа представлението във Франкфурт на 17 февруари.

Като дизайнер Дуфнер беше особено впечатлена от костюмите."Такива цветове не могат да се намерят в Германия вече. Това е абсолютно ново и е напълно различно". Сега тя смята да промени цветовете в своята предстояща колекция "защото моите цветове са сравнително монотонни. След като видях тези цветове, ще сменя концепцията на своята следваща колекция!”

"Костюмите ме вдъхновиха по такъв начин, че сега трябва да отида вкъщи и да започна да работя", каза през смях Дуфнер. "Планувах следващата ми колекция да изглежда по-различно, но след като видях тези цветове и живота в тях, сега трябва пак да премисля, може би ще променя изцяло всичко".

"Имаше толкова много малки принцеси, танцуващи нежно в красиви одежди", продължи тя. "Беше като една мечта… Всеки трябва да види това шоу, защото в него има много покой. То може да ме успокои в напрегнат ден".

Впечатлената от визуалната красота на шоуто Дуфнер беше също толкова затрогната и от изпълнението на Възвишения лотусов цвят (Risen Lotus Flower). "Историята с трите жени в затвора ни развълнува с майка ми до сълзи", каза Дуфнер, която бе на представлението със своята майка, също моден дизайнер.

"Наистина бях затрогната от начина, по който трите жени се подкрепяха взаимно и от това, как едната жена се застъпва за другите и ги пази, заради което умира и отива на Небето, доколкото разбрах. Това ме развълнува дълбоко. Това е животът и всички ние трябва да действаме по такъв начин."

Моделиерката беше впечатлена от шоуто като цяло, определяйки го като "ново и много съвременно" и едновременно с това "традиционно и образователно".

Тя каза, че й е допаднало, че "китайската традиция е съчетана със съвременния танц", допълвайки, че не си е представяла традиционната китайска музика да звучи така.

"Беше толкова съвременно, че човек може да го слуша цял ден. Аз не бях чувала преди това ерху (вид китайска цигулка, бел. ред.), но то звучи чудесно и невероятно. Няма нужда от оркестър, два струни са достатъчни".

"Спектакъл е правилното название за шоуто, защото то е така грандиозно."

За повече информация за шоуто, моля посетете:
www.shenyun.eu
www.DivinePerformingArts.org

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!