Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За унищожаване на Шанхайската клика призовава трето отворено писмо на държавен служител

(снимка: архив на Конг Чианг) 

Xue Fei, Epoch Times

Китай е потайно общество, в което чиновниците заговорничат с бизнесмените, полицията е свързана с гангстерите, а на народа му липсва куража да говори открито, смята държавният служител Конг Чианг, който публикува своето трето отворено писмо до върховните управници на Китай с призив за унищожаване на кликата на бившия лидер на Китай. Многократните публикации на Конг на сайта му Chinese Shenzheng относно корупцията на кликата доведоха до многобройни принудителни затваряния на сайта и заплахи за уволнение и изпращане в психиатрична болница. 

Служителят от Управлението за индустрия и търговия в гр. Чифу (Qifu), провинция Шандонг (Shandong), Конг Чианг (Hong Qiang), създава Chinese Shenzheng през юли 2005 г. като уебсайт, защитаващ правата на гражданите. Сайтът на 39-годишния Конг съдържа чувствителна информация като преследването на шанхайския полицай Джанг Баолинг (Zhang Baoling) от кликата на Джианг Земин (Jiang Zemin), известна като ‘Шанхайската клика’.

В третото си отворено писмо до Ху Джинтао, Уен Джиабао и У Бангуо (Hu Jintao, Wen Jiabao и Wu Bangguo), Конг изказва повторно необходимостта от даването на кликата на Джианг под съд, „в противен случай няма да сме способни да се изправим нито пред китайския народ, нито пред света”.

Според Конг сега унищожаването на кликата е най-неотложният въпрос в Китай, тъй като за Китай може да има надежда едва след като Джианг Земин, Джианг Миамхонг, У Джиминг и Джоу Йонканг (Jiang Zemin, Jiang Miamhong, Wu Zhiming и Zhou Yongkang) са отстранени.

По време на предишно интервю за Epoch Times Конг сподели, че като активист на човешките права е събрал значителни доказателства за престъпленията на кликата и че вече не може да мълчи. Той подчерта, че желае да задвижи кампанията за изправянето на Джианг Земин пред съда, дори с цената на собствения си живот.

Третото отворено писмо на активиста задава въпроса защо централният режим все още си затваря очите за престъпленията, извършвани от У Джиминг срещу жителите на Шанхай. Конг е убеден, че причината, поради която повечето хора не се намесват в този критичен момент от историята на Китай, е да предпазят себе си.

„Въпреки че в действителност осъзнават, че нещо не е наред с правителството, те все още мълчат и поддържат разбирането, че най-добрата политика е да правиш колкото може по-малко. Хората просто стоят и чакат за развръзката от борбата между групировките Ху-Уен и Джианг-Зенг, за да видят кой път ще е по-безопасно да поемат за в бъдеще”, обясни той.   

Според Конг Китай е потайно общество, в което чиновниците заговорничат с бизнесмените, а полицията е свързана с гангстерите. Тъй като всички са обвързани един с друг, никой не смее да наруши баланса. Освен това, на обществото му липсва куража да говори открито, а онези от чиновниците, които имат някакво чувство за справедливост, просто мълчат и набират яд.  

Конг определя и служителите на обществена безопасност като бандити. „Служителите на обществена безопасност арестуват хора и претършуват домовете им свободно, пренебрегвайки закони и правила. … Когато хората ги запитат дали са всъщност полицаи, обикновено те отговарят безсрамно: „Като не можем да се бием на фронтовата линия, ако не са гражданите, то с кого да се бием?” Това абсурдно твърдение е изказано от полицаи на отдел Държавна сигурност към Бюрото за обществена безопасност в Шанхай”, пише той.   

На 4 януари 2008 г. Ли Хуайминг (Li Huaiming), секретар на Комисията за дисциплинарен надзор, бе упълномощен от Комитета на ККП към Управлението за индустрия и търговия на гр. Чифу да предаде на Конг две искания.

„Първото е да постъпя доброволно в психиатрична клиника, в противен случай комисията ще спре заплатата ми през януари, и дори ще ме уволни. Второто изискване е да премахна незабавно информацията за Джанг Баолянг (Zhang Baoliang) от уебсайта ми и никога повече да не пиша по този въпрос”, обясни Конг. 

Той допълни, че намира за невероятен факта, че правителствен служител може да бъде подложен на дисциплинарна акция без никакво предварително разследване, интервю или уведомяване.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!