Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП настоява светът да разбере за нейните анти-китайски наклонности

Hans Bengtsson / Zhang Tianling - Epoch Times Швеция / САЩ

Китайските посолства по света продължават да правят опити да спират представленията на базираната в Ню Йорк независима китайска телевизия NTDTV, които възраждат традиционната китайска култура, пробуждайки нравствеността у китайския народ и безспорно прочиствайки го от „партийната култура”, на която ККП разчита, за да го държи под контрол – поредната прозрачна мярка на ККП срещу нейния собствен народ, което Западът намира за възмутително.    

Китайското посолство в Швеция направи опит да прекрати културния спектакъл на нюйоркската компания Небесни сценични изкуства в град Линкопинг. Причината според репортаж на шведската национална телевизия SVT е, че посолството не може да оказва влияние върху програмата на представлението.

Йохан Лундгрен, ръководител на Комисията по култура и развлечения, заяви пред SVT, че е възмутен от инцидента, тъй като служител от китайското посолство в Стокхолм го е заплашил, че отношенията между град Ликопинг и Китай може да се влошат, ако спектакълът не бъде спрян.

„Не съм изненадана от поведението на китайското посолство. Те са представители на най-голямата диктатура в света. Те ще атакуват всичко, което не е под техен контрол,” заяви Лили Уанг, експерт по китайските въпроси.

Общинският съвет в Линкопинг проведе заседание, за да обсъди инцидента.

”Това искане е удивително, но безстойностно. Абсолютно немислимо е да възпрем провеждането на спектакъла. Независимо кой ни звъни, няма да бъдем повлияни”, заяви председателят на общинския съвет, г-н Пол Линдвал, пред местния шведски вестник „Corren”.

Губернаторът Бьорн Ериксон сподели, че има предишен опит с намесващи се в държавните дела и правилата на свободния пазар тоталитарни режими.

„Китайските искания няма да постигнат целта си. Точно обратното, тези действия ще предизвикат само още по-голям интерес към спектакъла”, заяви Бьорн Ериксон.

Инцидентът бе отразен и от шведската национална новинарска медия.

Г-н Лео Вижкман, програмен ръководител на „Arenabolaget” – компанията, която обслужва концертната зала в Линкопинг, заяви пред „Corren”, че се е ангажирал със спектакъла заради неговите художествени достойнства. 

Швеция бе поредната мишена на китайската комунистическа партия (ККП) в чужбина срещу представленията на базираната в Ню Йорк независима китайска телевизия New Tang Dynasty (NTDTV).

На 18 декември 2007 г. г-н Майкъл Бенджамин, член на Нюйоркския съвет, получи по факс сплашващо писмо от китайското консулство. В писмото китайското правителство за пореден път използва обичайната си тактика да клевети и напада Фалун Гонг , заплашвайки г-н Бенджамин с неспецифицирани негативни последствия върху китайско-американските отношения.

Писмото, впоследствие публикувано от г-н Бенджамин, го призовава да не подкрепя под никаква форма представленията на NTDTV Празнични чудеса и Спектакъл за Китайската Нова Година.  

То показва ясно, че за пореден път ККП се въвлича в анти-китайски действия, използвайки китайското Генерално консулство. ККП се противопоставя на собствения си народ и културното му наследство. (Подобно писмо бе получено и от кмет на Флорида.)

През август ККП издаде документ в опит да се намеси в „поредицата световни културни конкурси (певчески, танцувални и т.н.)” на NTDTV. Оказва се, че ККП прави опити да се намеси всеки път, когато NTDTV планира някакво мероприятие.

Намесата следва определена закономерност и най-същественият елемент от тази закономерност е предсказуемостта на вмешателството. Познатата тактика на ККП се състои и от още четири елемента. Те са забавяне на отговора, анонимност, клеветничество и неспособност да постига намеренията си.

Писмото от китайското консулство потвърждава петте елемента на намесата. Най-интересното последствие е невъзможността за постигане на желаните резултати, какъвто бе и случаят със съпругата на г-н Бенджамин, която посочи, че тъкмо писмото я е накарало да отиде на представлението, а не само на приема за него, както първоначално възнамерявала.

Но най-невероятното доказателство в случая е анонимността. Логично е едно официално писмо на консулството да бъде върху бланка за официална кореспонденция; официалната кореспонденция на консулството на една държава би трябвало да е последвана и от подписа на генералния консул или на секретаря, като потвърждение за поетата отговорност към съдържанието на писмото. Но полученото по факса въпросно писмо не е съдържало нищо, освен надписа „Генерален консул”.

Предполага се, че авторът на писмото е наясно със слуховете и клеветите срещу Фалун Гонг и за възможността от завеждане на съдебен процес от страна на практикуващите Фалун Гонг, където писмото би могло да се превърне във веществено доказателство. Ето защо, за да се избегне съдебната отговорност, то е подписано само с „Генерален консул”.

Клеветите срещу Фалун Гонг и представленията на NTDTV биват непрекъснато опровергавани. Целта тука не е да се повтарят аргументи, но трябва да се изтъкне  факта, че представленията Празнични чудеса и Спектакъл за Китайската Нова Година повишиха значително международния статус на китайския народ. Те подобриха допълнително имиджа на китайците в средите на политическите лидери по света.

Вмешателството от страна на ККП е позор за китайците и е пречка в усилията на NTDTV за възстановяване на китайската култура. Намесата на ККП е потвърждение, че всъщност действителният анти-китайски култ е самата партия.

Да вземем например представлението на Празнични чудеса в Балтимор. Компанията Небесни сценични (Divine Performing Arts) изкуства и продуцентите на Празнични чудеса получиха над 10 почетни отличия и поздравителни съобщения от сенатори и народни представители на Мериленд.

По случай откриването на представленията на Празнични чудеса в Lyric Opera House в Балтимор, Мериленд, губернаторът Мартин О’Мали издаде почетна грамота в знак на признателност към Небесни сценични изкуства и Празнични чудеса.

Шийла Диксън, кмет на Балтимор, дори провъзгласи деня на представлението (18 декември) като Ден на Празничните чудеса и насърчи всички граждани да го отбележат.

Китайската комунистическа партия унищожи китайската култура по време на Културната революция. Традиционната китайска култура най-после достига отново своя ренесанс чрез усилията на компанията Небесни сценични изкуства, която пресъздава на световната сцена древното обаяние на династиите Танг и Хан.

Противно на това, ККП се опозори със своите престъпления срещу човечеството, както и с корупцията си, с нарушенията на човешките права, с разрушаването на околната среда и екологията, и с износа на токсични храни и продукти. Това накара дори онези, които считат ККП за Китай, да гледат на Китай с презрение.

Представленията на Небесни сценични изкуства показват присъщите за китайския народ морал, кураж, достойнство, както и неговите велики артистични достижения, които контрастират с наложените от ККП слабост, поквара, егоизъм, арогантност, грубост и невежество в името на материалното забогатяване.

Небесните сценични изкуства пробуждат нравствеността у китайския народ, възраждайки традиционната китайска култура. Това пробуждане безспорно представлява прочистване от „партийната култура”, на която ККП разчита, за да държи под контрол китайския народ. То съживява народа за свобода, човешки права и достойнства.

Това е причината за непрестанните опити на ККП да се меси в усилията на Небесните сценични изкуства. То е и поредният анти-китайски отговор от страна на ККП.

Отзиви за последните концерти на представленията на нюйоркската компания Небесни сценични изкуства в Ню Йорк

Публиката в Ню Йорк по време на Спектакъла за Китайската Нова Година. Февруари 2008 г. (Da Bing/Epoch Times)

Един от спонсорите на представлението, г.н Едуард Кучия, от адвокатската кантора на Ferro & Cuccia, каза след концерта: „Това беше едно абсолютно чудесно шоу! Аз доведох със себе си съпругата си, майка си, децата си и приятелите.” Февруари 2008 г. (Dayin Chen/Epoch Times)

Брус, Шерил и Мими Омеара споделиха какво ги е накарало да дойдат на представлението: „Прочетохме в [New York] Times вчера, че китайското правителство не иска хората да гледа това шоу. Ние сме бунтари!” Февруари 2008 г.  (Channaly Oum/Epoch Times)

Продуцентът на анимационни филми Джери Леберман, посетил шоуто в Radio City Music Hall със съпругата си Джоан, дъщеря си Дана и приятелката й Ерика, коментира относно визуалните ефекти на шоуто: „Специалните ефекти бяха много добри. Моите уважения към всичко, което са успели да направят с музиката.” Февруари 2008 г.  (Genevieve Long/Epoch Times)

Танцьорката на традиционни индийски танци Уша Дорай изказа възхищение от видяното: „Това беше едно истинско угощение!...Действително беше много добро…Когато го гледаш през очите на танцьор, знаеш колко е трудно и колко изкусно е изпълнена всяка стъпка. Синхронизацията на цяла група с музиката е нещо изключително трудно и те го постигат до съвършенство – всеки си свърши чудесно работата!” Съпругът й Суами допълни: „Танцьорите бяха баснословно добри и бе наслада за очите… бих казал, че всичко се допълва съвършено!” Февруари 2008 г. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Денис Хемиш, вицепрезидент на компанията American Mech Tech в Ню Джърси, с майката на своята съпруга казаха в антракта, че шоуто така им допада, че ще дойдат да го гледат отново и този път ще вземат със себе си и съпругата на г-н Хемиш. След шоуто той сподели за Epoch Times: „Силно съм впечатлен от елегантността и движенията на танцьорите, беше великолепно! Хореографията е феноменална, певческите изпълнения и гласовете са поразяващи. Музикантите са невероятни, всичко е секващо дъха! Бих дал десетки на всяко едно от изпълненията!” А майката на съпругата му отбеляза: „Нямам думи за декорите! Всичко е така вълнуващо. Момичетата са красиви, момчетата са талантлива, певците са отлични. Всичко е смайващо. Аз виждам за пръв път нещо подобно!” Февруари 2008 г. (Epoch Times)

A History of Interference

Various Chinese Embassies and Consulates have tried to stop DPA performances around the world through the past two years.

Chinese Embassy Interferes with DPA in South Korea Again

Chinese Consulates Continue to Interfere with U.S. Elected Officials

Chinese Communist Party Interferes With Cultural Event

Foreign Interference Fails to Stop Holiday Show's Success

Ft. Lauderdale Mayor Resists Chinese Regime's Pressure

Mainland Rights Activists Applaud U.S. Lawmaker's Exposure of Coercion

Don't Bow to Chinese Pressure Over Holiday Show, Canadian Politician Urges

Chinese Consulate Pushes Communist Agenda on Broadway

'Holiday Wonders' Makes Successful Carolina Debut Despite Chinese Embassy's Objection

New Zealand Media Reveal Chinese Regime's Interference with Cultural Show

Divine Performing Arts Show on for Korea Despite CCP Interference

Chinese Consulate Interferes With Cultural Show

Voices of Support Foil Chinese Regime's Attempts to Interfere with Spectacular Show

Controversy Over the Cancellation of Divine Performing Arts's Korea Show

Controversy Over the Cancellation of Divine Performing Arts's Korea Show

Communist Regime Botches Cultural Propaganda in U.S.

Secret Document Reveals Chinese Regime's Interference with NTDTV New Year Show

Chinese Regime Threatens Performing Artists

Attack on Cultural Show Aims at Network

Global Event Blocked by Beijing

Chinese Regime Tries to Crush Cultural Show in Canada

Why the Chinese Communist Regime Fears NTDTV's Chinese New Year Spectacular

South Korean Media Criticize Government for Kowtowing to the Chinese Communist Party

Chinese Regime Pressures Seoul to Cancel Cultural Show

Повече информация за шоутата може да се намери на bestchineseshows.com и divineperformingarts.org

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!