Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обръщение на Преходното китайско правителство към пострадалите от снежната буря в Китай

Напоследък южен Китай претърпя сериозни снежни бури, в резултат на което животът на много хора бе сериозно застрашен. Газ, електричество и транспорт са почти напълно парализирани и продоволствия от първа необходимост са в силен недостиг. Някои области и градове дори са изолирани от външния свят. Условията за живот на хората в бедствените райони предизвикват силно безпокойство. Имайки предвид всички тези проблеми, Преходното китайско правителство заявява:

1. Всички членове на Преходното китайско правителство са дълбоко загрижени за 80-е милиона жертви на снежната буря в Китай. За всеки от нас е болезнено да гледа как стоите гладни и безпомощно изолирани в мразовитото време. Ние сме дълбоко опечалени и изказваме нашето съчувствие. В навечерието на китайската Нова година, Преходното китайско правителство би желало да отправи благопожелания към вас, всички пострадали от бедствието, и да изрази своята искрена надежда за възвръщане на вашия живот към нормалния му ход колкото се може по-скоро.    

2. До момента китайският комунистически режим полага повече усилия в разтръбяване на своята пропаганда за спасителни операции, отколкото да се притече действително на помощ на народа. В интерес на истината, има огромна разлика между истинския прогрес на спасителните операции и това, което докладва комунистическата пропаганда.

В критичния момент, когато животът на хората е в опасност, китайският комунистически режим е зает със своите вътрешни борби за власт. Много хора в бедствените райони остават изолирани и безпомощни, като положението им се влошава с всеки изминат ден. Всъщност, от много отдавна китайският комунистически режим, планиращ да увеличи брутния вътрешен продукт, създаде един фалшив икономически бум. Като разграбва природните богатства режимът уврежда сериозно екосистемата и околната среда.

Междувременно, диктатурата - централизирана около няколко китайски комунистически органа – е извънредно крехка. В резултат на което китайският комунистически режим няма с какво да отговори на едно такова природно бедствие; системата за спасителни операции е напълно парализирана.

Взимайки под внимание всичко това, Преходното китайско правителство изпраща следното предупреждение към съответните лица в китайския комунистически режим:

Ако забавянето на спасителните операции причини широкомащабни щети, страдания и смърт, Преходното китайско правителство ще разследва тази небрежност и ще предприеме юридически и политически действия срещу нарушителите.

3. Преходното китайско правителство призовава международната общественост да помогне на намиращите се в бедствените райони китайски граждани. Бедствието в резултат на снежната буря се влошава, но китайският комунистически режим е вече некомпетентен да държи положението под контрол. Преходното китайско правителство не може да седи и да гледа как бездействието на китайския комунистически режим застрашава живота на народа. Ние отправяме призив към международната общественост да изпрати спасителни екипи, за се да минимизира броят на жертвите в Китай.

4. Преходното китайско правителство призовава хората в бедствените райони да се погрижат сами за своето оцеляване, вместо да разчита на китайския комунистически режим. Разчитане на празните обещания на режима ще доведе само до пропускане на добри възможности за спасяване на повече човешки животи. Ние се надяваме, че всички хора ще могат да се организират и обединят, за да си оказват помощ един на друг.

5. Преходното китайско правителство реши да основе Комитет за самоинициативна борба с бедствията, използвайки "Форум за бъдещ Китай" като платформа. Всяка провинция в бедствените райони трябва да избере екип за комуникация, който да събира информация за действителните щети в областта. Такава информация ще се сортира от избрани за целта хора и ще се предава на Организацията на обединените нации, за да се търси съответната помощ и внимание.

Същевременно, ние ще продължаваме да оказваме натиск върху китайския комунистически режим, както и да го възпрепятстваме да прикрива нанесените щети в бедствените райони. Всички тези усилия са насочени към оказването на помощ на колкото се може повече хора.

У Фан (Wu Fan)

Президент на Преходното китайско правителство

2 февруари 2008 г.

Отзиви на китайски Интернет потребители за снежната криза в страната:

"Изглежда, че сме забравени от всички. В момента е минус 6 градуса с продължаващ дъжд и снеговалеж. Няма ток и подкрепа не идва от никъде в тези екстремни условия, което е фатално за хората."  

"Редът по железниците тази пролет е по-добър от предишни години и сега няма закъсали чакащи пътници", цитира Интернет потребител съобщението на Министерството на железниците от 29 януари, когато снежната буря е в силата си, коментирайки: "Какви глупости! На гарата в Гуанджоу (Guangzhou) се събраха 700 000 души, и те не са закъсали чакащи пътници?"

"Централното правителство взима решения на базата на подобни изявления и това ще забави спасителните операции. Което е дори още по-смразяващо за нас е, че някои телевизионни станции продължават да говорят единствено за Олимпиадата и нищо за ставащото в момента."

"Нашите държавници са винаги склонни към прикриване на лошите новини, неугодни на режима."

"Оставените на студено и тъмно милиони хора разкриват крехкостта на ‘социализма с китайски черти’, изобличавайки неговата фалшивост. Гуиджоу (Guizhou) е покрит сега със сняг и лед, под бялата покривка се проектите на ‘правителствените достижения’ - новите и мъртви в момента от нестабилната си електрическа мрежа енергийни станции, луксозните сгради-офиси и огромните хотели, изглеждащи като ледени скулптури, както и откъснатите от света окръзи, които са напълно забравени."   

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!