Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Става страшно: След въвеждането на еврото в България – Заплата 300 евро, хляб 1,5 евро! Докато беше в ЕС Англия не прие еврото! Защо ли?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Въвеждането на еврото може да ликвидира тотално средната класа в България!

Много се изписа и изговори за евентуалното влизане на България в Еврозоната. Всъщност за момента става дума само за „чакалнята“ на Еврозоната, но влезем ли там, няма как да не се стигне и до приемането на европейската парична единица.

В държавата от месеци хората са се разделили на две части по този въпрос. По-заможните и стабилни финансово твърдят, че еврото няма да навреди на България, а средната и ниската класа са твърдо против.

Проучванията показват, че 50% от българите одобряват присъствието ни в Европейския съюз, но 20% от същите тези хора са против приемането на еврото.

hlyab

Хлябът вече почва да придобива космически цени, а се очаква да стане още по-зле

Дори преди няколко месеца стартира подписка в тази насока. Тя целеше да се инициира референдум и хората да решат дали искат еврото да замени лева, писа Dunavmost.com.

Пандемията обаче осуети този план и правителството начело с Бойко Борисов продължи с пълна сила да лобира за влизането в „чакалнята“.

В крайна сметка се оказва, че след приемането на еврото България ще има нова минимална работна заплата и тя ще е около 300 евро. Пари, с които в една Испания например не можеш да живееш нормално и една седмица.

Да, и сега има българи, които живеят с 300 евро на месец, но сега хлябът струва от 1 до 1,5 лв. Сигурно е, че за Еврозоната не можем да говорим по-рано от 2023 г. Имайки предвид, че инфлацията продължи да расте, то няма как да очакваме хляб под 1,5 лв. в скоро време.

След приемането на еврото този хляб ще струва 1,5 евро, колкото и политиците да се опитват да забулят истината. Всъщност така и не се каза от никого от тях колко ще струват потребителските стоки – дали цената им ще падне двойно, или се отнася само за заплатите.

В крайна сметка има причина държава като Унгария,  която е член на ЕС, да не иска еврото от дълги години. Там отказват категорично не просто да влязат в Еврозоната, а да обсъждат този въпрос.

Факт е, че България е подписала договор, в който се задължава да приеме еврото, тъй като е приета в европейската общност. Никъде обаче не пише срок за изпълнението на тази клауза, което значи, че срокът може и да е вечен.

Промяната във валутния курс е основното нещо, което притеснява хората, ако България влезе в Еврозоната. Дали левът ще се обезцени и така спестяванията им ще отидат на вятъра.

Истината е, че такава промяна се прави с консенсус между всички членки. От Европа вече са съобщили на България, че с настоящия валутен курс няма как да влезе в „чакалнята“, да не говорим за еврозоната.

БНБ вече пусна съобщение, в което твърди, че промените в закона, свързани с влизането в „чакалнята“, няма да отпаднат до самото влизане в Еврозоната. В тях има някои доста спорни въпроси, касаещи именно валутния курс.

Рискът за държава като България, която е най-бедната е ЕС, да приеме еврото изглежда наистина огромен. Стандартът на живот у нас не отговаря по никакъв начин на този в останалите членки на ЕС, което е доказано.

Единственото положително нещо се вижда в улесняването при пътуване зад граница, но пък без пари къде можеш да отидеш?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!