Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия вдига забраните за пътуване към 31 държави

Пътуванията от Германия - без ограничения за всички страни-членки на Европейския съюз. От облекченията ще може да се ползва и Великобритания, както и до четири държави членки на Шенген - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн.

Това реши германското правителство, което вдига ограниченията за 31 държави от 15 юни. В списъка влиза и България. Отпада и 14-дневната карантина.

Правителството на канцлера Ангела Меркел въведе мярката на 17 март.

Проектодокументът влиза за обсъждане в кабинета в сряда. Той препоръчва разрешаване на пътуването към всички страни членки на Европейския съюз плюс Великобритания, а също Исландия и Норвегия.

Това би била сериозна стъпка преди началото на туристическия сезон.

Германия вече обяви, че планира отварянето на границите си напълно за съседните Австрия и Швейцария също от 15 юни, но това изисква ЕС да приеме общи критерии, които включват изискването за 50 заболели от коронавирус на 100 хил. души население във всяка от страните, които се отварят.

За да се осигури добра защита на пътуващите, желанието на германското правителство е да бъдат постигнати общи критерии за мерките, свързани с разпространение на коронавируса, които трябва да бъдат спазвани от туристите. Предвиждат се правила за спазване на дистанция, носене на маски и дезинфекция на закрити помещения. Ще бъде изготвен и план как ще се действа, ако турист се разболее на територията на друга държава.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!