Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Теодор Славев: ЕК вдигна ръце от България, мониторингът продължава. Сочат ни като лош пример. Ограничава се достъпа до нови фондове

.
Теодор Славев

Това, нещо, което се разпространи миналата седмица е препоръки от страна на Съвета на ЕС като част от т. нар., европейски семестър. Вътре в този документ ясно се казва ,че ЕК продължава да упражнява мониторинг към реформата. Посочва се, че има дефицити от страна на прокуратурата. ЕК излезе с предложение към Съвета и каза, че ще чака становище от тях. това каза анализаторът Теодор Славев по ТВ7/8.

Лобира се от страна на наши евродепутати, но този, който не се е произнесъл е  Съвета на ЕС. Проблемът е, че вътре в Съвета не може да се постигне съгласие. Продължават да ни наблюдават но няма да има доклади. 

ЕК вдигна ръце от България. За новия механизъм-рамката за върховенство на правото ще се обвърже с фондовете, което се случва за първи път. Ограничава се достъпа до нови фондове. Тази мярка е насочена към държави от Източна Европа. Няма кой отвън да ни помогне в нашето правосъдие.

Сами трябва да търсим отговорите. Държавата ни е осъдена заради недосегаемостта на главния прокурор. Сочат ни като лош пример. В Брюксел също има политици и там нищо човешко не им е чуждо. Но тук нещата са доста скандални.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!