Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия разработва "високоефективен антидот" за борба с COVID, предклиничните тестове показват 99% ефективност

Русия използва своята програма за ваксини като дипломация с мека сила. Във вторник Аржентина и Беларус станаха първите две страни, които започнаха ваксинации срещу коронавирус чрез ваксината Sputnik V.

Въз основа на инерцията на ваксината Sputnik V, Русия твърди, че успешно е разработила първия в света „антидот“ срещу COVID-19.

Според RT News, Федералната медицинска и биологична агенция на Русия (FMBA) е обявила, че експерименталното лекарство за борба с вируса е първият антивирусен антидот с пряко действие в света, ако клиничните изпитания са успешни.

Шефката на FMBA Вероника Скворцова твърди, че експерименталният антидот е ефективен над 99%.

"Това е първото етиотропно лекарство, което пряко засяга вируса. Всъщност това е противоотрова за коронавирусна инфекция", каза тя в сряда на премиера Михаил Мишустин, добавяйки, че изследователите са приключили предклиничните проучвания, които вече показват, че лекарството е "напълно безопасно" и "с висока ефективност."

Скворцова каза на Мишустин, че FMBA кандидатства за одобрение за провеждане на допълнителни тестове в близко бъдеще.

"Ако клиничните изпитания потвърдят ефективността на това лекарство, това ще бъде първото безопасно, ефективно, директно действащо антивирусно лекарство, което няма аналози в света", обясни тя.

Руското министерство на здравеопазването одобри противогрипното лекарство Avifavir за намаляване на времето за възстановяване на пациентите още през май.

Ако е ефективен, антидотът, комбиниран с ваксината Sputnik V, може да тласне Русия напред в състезанието за ваксини сред световните суперсили.

Междувременно Pfizer публикува изявление, в което се казва, че "няма данни", които да показват, че еднократна доза ваксина Pfizer-BioNTech COVID-19 ще предпази от инфекция след 21 дни, според Axios.

Русия обвини Запада в погрешно представяне на научното обяснение зад нейната ваксина Sputnik V, за да спечели пазарен дял за ваксините си.

Пространството на Студената война между двете страни изглежда не просто на военния фронт, но сега гравитира и към биотехнологиите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Russia Developing "Highly Efficient Antidote" To Fight COVID, Preclinical Tests Show 99% Effectiveness | ZeroHedge

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!