Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вестник България – спонсор на Китайски спектакъл в Чикаго

Зрителите по време на спектакъла, посветен на Китайската Нова Година, представен в МакКормик Плейс - (Arie Crown Theatre, 2301 S. Lake Shore Drive), Чикаго. (Epoch Times)

emigrant-bg.com

Вестник “България” бе един от спонсорите на приказния спектакъл, посветен на Китайската Нова Година, който се състоя миналата седмица на 25-ти и на 26-ти януари в МакКормик Плейс - (Arie Crown Theatre, 2301 S. Lake Shore Drive).

В продължение на 2 часа ансамбъл от около 50 танцьори, музиканти и певци поведе зрителите на едно пътешествие - спектакъл, започнало преди 5 000 години, когато се е раждала китайската цивилизация и което продължава до нашето съвремие.

Историите, които танцьорите показаха пред публиката в Мак Кормик Плейс, включваха притчи от сътворението на света с летящи ангели, слизащи от небесата източни божества с образите на Буда и Вишну, а така също и вълшебни същества от древната източна митология. Не бе подмината и съвременната действителност в Китай и борбата на хората за свобода на религиите и вероизповеданията в тази далечна източна страна.

Най-голям ефек, в спектакъла, посветен на Китайската Нова Година, предизвика компютърно направената огромна колесница, с която Богът на сътворението премина над главите на зрителите с гръм и трясък, че даже се посипаха и няколко прашинки от тавана на Мак Кормик Плейс, докато някои от зрителите с по-слаби нерви започнаха да пищят, а други си запушиха ушите.

Голям интерес сред публиката предизвикаха Танцът на ветрилата и Танцът на Монголските пастири, носещи в ръце пръчици за ядене. Но от всички най-много аплодиран от публиката беше Танцът на белия лотус от снежните планини на Тибет, при който балерините танцуваха, облечени в носии с бели ръкави, дълги около метър и половина, които се вееха ефирно над главите им, подобно на листата на бял лотос, подухван от планинския вятър.

Организацията на спектакъла също беше на висота. На почти всички ъгли на Мак Кормик Плейс бяха поставени разпоредителки, които насочваха зрителите към залата, където се проведе шоуто.

След Чикаго, Китайският Новогодишен Спектакъл ще бъде представен пред публика от над 500 000 зрители в над 70 града по света, сред които се открояват Берлин, Токио, Ню Йорк, Париж, Сеул, Торонто, Тайпей и Лондон.

Екип на вестник “България”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!