Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Последни новини за оттеглянето от ККП

Д-р Дейвид Гао, председател на Световния център за оттегляне от китайската комунистическа партия (ККП). (Joshua Philipp/The Epoch Times)

Д-р Дейвид Гао, председател на Световния център за оттегляне от китайската комунистическа партия (ККП). (Joshua Philipp/Epoch Times)

Joshua Philipp, Epoch Times - Сан Диего, САЩ

Стартиран от доброволци в началото на 2005 г., Световният център за оттегляне от китайската комунистическа партия (Global Service Center for Quitting the CCP) е създаден, за да помогне на китайския народ да се оттегли от ККП. По повод 30-те милиона китайци, заявили оттеглянето си от ККП, както и за да обсъди някои от настъпващите промени, Epoch Times проведе интервю с д-р Дейвид Гао (David Gao), председател на Световния център за оттегляне от китайската комунистическа партия.

ET: Как започна движението за оттегляне от ККП?

Д-р Гао: Китайската комунистическа партия (ККП) е избила толкова много хора – над 80 млн. души. Но крие истината; крие фактите, а същевременно лъже хората както в Китай, така и в останалата част на света. Дори до ден днешен те [ККП] изтезават и избиват много китайци. Стигнали са дори дотам, че да крадат органи от живи практикуващи Фалун Гонг , като ги убиват и вземат органите им, за да ги продават с цел печалба .

Това само по себе си показва, че на този жесток режим трябва да се сложи край. Що се отнася до китайския народ, ние вече не можем да бъдем част от този режим.

ET: Какви са някои от настъпващите промени, съпътстващи нарастващия брой хора, които се оттеглят от ККП?

Д-р Гао: Един от най-значимите ефекти е, че все повече хора са започнали да пристъпват напред и да говорят открито. Те са се научили да работят съвместно в тази насока, както и да се свързват с различни медии и хора в други държави, като им изпращат снимки и информация, така че да запознаят свободния свят с престъпленията на ККП. Преди издаването на „Девет коментара за комунистическата партия ” хората бяха изплашени. Сега те се страхуват по-малко и са по-склонни да говорят открито, независимо от заплахите на ККП.

„Вече никой не вярва в комунизма”

ET: Световният център за оттегляне от китайската комунистическа партия получава много телефонни обаждания и писма от китайци, желаещи да се оттеглят от комунистическата партия. Базирайки се на опита си, как бихте определили общия тон?

Dr. Gao: Всеки ден нашите центрове зад граница получават много обаждания от членове на комунистическата партия. Един от най-честите коментари, които получаваме, е че вече никой не вярва в комунизма. Дори много от високопоставените служители на ККП вече не вярват в комунизма.

Всъщност повечето хора наистина мразят комунистическото правителство и корумпираната му система. Комунистическите чиновници са корумпирани, взимайки пари по всички канали, докато издевателстват над гражданите и работниците от по-нисшата класа. Комунистическата партия в Китай е мъртва. Останала е само обвивката й, контролираща полицията и военните, но основата й вече я няма в сърцата на хората и те нито вярват в нея, нито я подкрепят.

ET: С всичко, което се случва, мислите ли, че ККП ще се задържи дълго време?

Д-р Гао: Дори и най-малкото сътресение или незначителен инцидент в политическата, икономическата или социалната сфера могат да доведат до краха на китайската комунистическа партия. В икономическо отношение те излъгаха света, твърдейки, че Китай има много добра икономика, когато в действителност това е далеч от истината, тъй като 80% от богатството на страната се контролира от едва 1% от населението. Останалите 99% от китайския народ си разпределят едва 20% от националното богатство. Огромната разлика между богати и бедни се превърна в изключителен проблем.

Все повече хора започват да осъзнават, че най-добрият начин за слагане край на ККП, е просто да се оттеглят от нея. Щом броят на оттеглилите се нарасне достатъчно, така, че те да не бъдат преследвани от комунистическата партия, друга политическа партия ще може да се появи. В очакване на това вече съществува група, започнала сформирането на нова правителствена система. 

ET: Има ли още нещо, което бихте желали да кажете относно 30-те милиона китайци, заявили оттеглянето си от ККП?

Д-р Гао: 30-те милиона, които са се оттеглили открито, са само част от хората, които в действителност са се оттеглили от ККП. Техният брой всъщност е по-голям, тъй като комунистическата партия е инвестирала много пари в Интернет файъруоли, за да блокира уебсайтове и използва други методи, за да попречи на китайците да изпращат заявленията си зад граница.

Въпреки че има 30 млн. китайци, успешно изпратили своите съобщения, в които заявяват оттеглянето си от комунистическата партия, се счита, че броят им е поне двойно по-голям. Всеки мрази комунизма и иска да бъде сложен край на престъпния му режим.

--------------

Последната информация, получена в редакцията на Epoch Times от Китай относно начините, по които става отказването от ККП, е че освен пробиване на Интернет блокадата и нашумялото изписване по банкноти и издълбаване по монети на тези заявления в Китай, сега започва да набира сила изпращането на текстови съобщения по мобилни телефони. Китайски гражданин обясни:

„Мобилните телефони са по-лични от стационарните и съобщенията могат да бъдат записвани, така, че получателят има време да размисли върху тях. Тъй като повечето селфони са за лична употреба, съобщенията могат да се изпращат лично до получателя, и затова са по-влиятелни. В момента в Китай има 500 милиона потребители на мобилни телефони. Изпращането на текстови съобщения ще изиграе огромна роля в излагане злата природа на ККП и пробуждане на общественото съзнание в тази необорима тенденция за отказване от ККП”.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!