Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ревизоро поема щафетата на източването и усвояването?

Депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров-Ревизоро беше предложен за министър на околната среда и водите след Съвета на коалицията. Заседание бе свикано във вторник сутрин, а поводът е оставката на Нено Димов.

Той поиска да напусне поста си, след като бе задържан за 24 часа от часа във връзка с разследването за водната криза в Перник. Часове след това прокуратурата му повдигна обвинения за безстопанственост. 

Емил Димитров е от Перник. В момента е депутат от „Обединени патриоти“ (гражданска квота на ВМРО - бел.ред.) от Шуменски избирателен район. Член е на правната и антикорупционните комисии в Народното събрание. 

Прозвището си Ревизоро получи като ревизор в Националната агенция приходи през 90-те години на ХХ век. През 1997 г. беше определен за ревизор на годината за работата си по зърнената криза по времето на кабинета на Жан-Виденов.

Назначен е за директор на митниците в правителството на Симеон Сакскобурготски. 

Емил Димитров бе народният представител, който по собствените му думи, е водил преговорите с бившия главен прокурор Сотир Цацаров за новия пост, който заема като председател на КПКОНПИ. Цацаров бе издигнат от мнозинството на ГЕРБ и Обединените патриоти за новата си позиция и бе избран с техните гласове и тези на ДПС и половината парламентарна група на БСП.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!