Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Имало ли е 12-метрови великани?

Хората са намирали вкаменелости от кости на гиганти много преди да могат да определят точно какви са тези кости. Очевадното - и достоверното – определение било, че тези огромни кости са принадлежали на великани.

Според сведенията останки от показания на картината субект са намерени в пещера през 1401 година и първоначално са описани от Джовани Бокачио (Giovanni Boccaccio).

В книгата си „Mundus Subterraneus” Атанасиус Кирхер (Athanasius Kircher) пише за този гигант: „Изправен той трябва да е бил висок 200 аршина (1 аршин = 71,12 см), но уви, трупът му станал на прах при допир и останали само няколко чудовищни зъба, благочестиво съхранени в близката църква”.

Смята се, че Кирхер е оспорвал твърденията на Бокачио за гиганта, но все пак успял да намали височината му само на 30 фута (1 фут = 30,48 см).

На показаната картина най-дребното човече до левия глезен на гиганта е човек със среден размер, вторият по височина е Голиат.

Година: 1678
Учен/художник: Атанасиус Кирхер (Athanasius Kircher)
Публикувано първоначално в: "Mundus Subterraneus"
Публикувано днес в: "Evidence of Vanished Worlds" от Ивет Жирард-Вал (Yvette Gayrard-Valy) и "Athanasius Kircher" от Джослин Годуин (Joscelyn Godwin)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: strangescience.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!