Депутатите с платен отпуск на пълна заплата в карантината… Народът – неплатен, уволнен, бюро по труда, да се оправя

закле

Безобразното използване на корона-вируса за налагане на диктатура направи поредната си стъпка – разпускане на парламента. Всъщност, това е неизбежно, защото изначално парламентът като институция, е замислен като анти-диктаторски.

Парламентите се появяват и засилват, с цел да се ограничи властта на монарсите, в полза първо на аристокрацията, а после – и на народа. Диктатура, с парламент и опозиция, не е възможна.

Хитлер разпуска Райхстага, а Сталин изпълва своя само с верни хора. Цар Борис се отървава от Парламента и го пълни с послушковци. Комунистите след 9 септември арестуват част от депутатите и ги пращат в затвора и по бесилките.

Ето сега виждаме и Бойко Борисов се отървава от Народното събрание. Аргументът е смехотворен – не може при корона-вирус да се правят събирания на хора. Странно защо обаче остава събирането на 20 и няколко човека в Министерския съвет.

Остава висящ и въпросът защо напълно се разпускат депутатите, а не се вземат мерки да заседава по друг начин – например в по-голяма зала (Армеец, Универсиада), където да има отстояние. Може да се заседава и дистанционно.

Може разбира се, много разумни процеси да се случат. Но не и ако целта е диктатура.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

21 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ в Китай при COVID-19

Намаляващият брой на заразени е политическо решение. Само 7% от труповете се отчитат в крематориум. Поръчани са един милион торби за трупове от фабрика през февруари: Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса

При диктатурата, рано или късно, трябва да се отървеш от депутатите. Включително от своите. Всъщност, своите обикновено се оказват най-големите глупаци накрая. Опозицията си знае, че ще я репресират и разгонят. Своите си мислят, че ще бъдат обгрижвани. Но не се случва така. Укрепи ли се във властта, Диктаторът веднага се захваща със своите. Най-много жертви на режимите винаги са сред своите – и при Хитлер, и при Сталин. Бойко, стигнал до тук, ще стигне и до тях.

Ще пострада дори ДПС. Което сега така лекомислено подкрепя. И те са глупаци. Мислят си, че могат да “контролират” тиранина. Но забравят, че всичките им лостове се базират на парламентаризма. На това са са “балансьор”. Укрепи ли се Вождът, и с тях ще се разправи.

Още като започна Извънредното положение стана ясно, че целта е диктатура. Правилното беше първо да се състави някакъв вид “Правителство на националното спасение” – от всички партии, и с независим премиер. Едва след това да се минава към екстрени мерки.

Но това не се случи. Разбира се. Защото екстрените мерки имат една единствена цел – увековечаване на Бойко Борисов. Същият този, който е затънал в корупция. Който не признава дъщеря си в Барселона, и е разследван за пране на пари. А парите всички знаят от къде са. Един самозабравил се сатрап, който беше на косъм да бъде изритан позорно – от креслото му, право в затвора.
И сега какво? Вместо това – диктатор.
И става сред ръкопляскания – така си отива всяка демокрация. Сред овации.

Все пак, остава и нещо весело – депутатите ще продължат да си получават заплатите и бонусите, въпреки новата “ваканция”. Да не заслабнат случайно – трябва силна храна, за да бориш вируса…
Светът е оцелял, защото се е смял…
Нека гледаме позитивно на нещата…

Защото не всичко все още е свършено. Проблемите на България не са във въпроса “демокрация или диктатура”. Това е въпрос засягащ само Бойко Борисов. Проблемите са икономически – основно, и предстоят много тежки времена. Те изискват изключително професионални мерки, управляние на висшата меритокрация. ГЕРБ е точно обратното на това. Няма по-глупашка и неграмотна управлявала партия до сега. Без интелект, системата просто ще се разпадне – независимо демокрация или диктатура. Гладът и мизерията, милионите в бюрата по труда, ще пометат Диктатора.

Важен е и въпросът с кого са Армията и Полицията. Но не началниците. Обикновените бойци и полицаи. Никак не е изключено те да не са на страната на Диктатора. И на тях им е дошло до гуша от Него, и то дълго преди корона-вируса.
Когато е падал кубинският диктатор Батиста, въпреки че е имал огромна армия и полиция, никой от тях не е искал да застане на пътя на народа…
Не е изключено Развръзката да се случи съвсем скоро…

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Добри Божилов

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...