ЛЪЖАТ ЛИ КИТАЙЦИТЕ? Чували с трупове горят в Ухан (ШОКИРАЩО ВИДЕО)

Комунистическата цензура следи жестоко всяка информация, която излиза от най-голямата страна в света

ЛЪЖАТ ЛИ КИТАЙЦИТЕ? Чували с трупове горят в Ухан (ШОКИРАЩО ВИДЕО)

Чували с трупове пред болница в Ухан, а вътре – плачещи хора в претъпканата чакалня, това е нецензурираната картина от епиденията на коронавируса, предаде bg-voice. Китайският блогър Фанг Бин е заснел драматични сцени. Катафалка, а блогърът брои жълтите и оранжеви чували: общо осем, напластени един върху друг.
 
Бин проследява с видеокамерата си първо чувалите, после случващото се в преддверието на болницата. Разминава се с лекари в пълно защитно облекло, после влиза в претъпканата чакалня. Мъж плаче над бездиханно тяло. „Кой е това?“ – пита Фанг Бин. „Баща ми“, отвръща мъжът.

„Свърши се, вече не диша, никакви признаци на живот“. Фанг Бин се извръща и напуска чакалнята. Чуват се думите му: „Още един покойник за днешния ден“.

През последните дни блогърът е заснел няколко подобни сцени, научаваме от публикация на германската медия АРД. Заснел ги е в четири болници в Ухан – гнездото на новия коронавирус.

Със своите видеа той иска да покаже на света какво точно се случва в града. В едно от видеата Фанг Бин разказва: „Новините, до които имаме достъп, не отразяват същинската ситуация в Китай. Белодробното заболяване в Ухан е извънредно положение, което засяга целия свят. Болестта се разпространява много бързо, вече се засегнати редица страни. Ето защо мисля, че всички имат полза от моите репортажи“.

Вечерта след заснемането на поредния репортаж Фанг Бин вече се е прибрал у дома. На вратата се чука, в жилището му влизат няколко души в защитно облекло. Казват, че са от здравната служба. Претърсват апартамента, конфискуват лаптопа и смартфона му, след което отвеждат него самия в полицейския участък. Подозират го, че е държавен враг, платен от чужбина.

„Обвиниха ме, че получавам пари от антикитайски сили извън страната и само по тази причина обикалям из такива опасни места, каквито са болниците. Казаха ми, че ако се окажело вярно, щели да ме осъдят“.

А клиповете на Фанг Бин бързо се разпространяват в интернет и в социални мрежи като туитър и ютюб. Там китайските власти не могат да трият съдържания, които не са по вкуса им.

Така видеата му се превръщат в коректив на онова, което показва китайската държавна телевизия. В официалните емисии човек може да види как по няколко лекари и санитари се грижат за един-единствен пациент, как новите болници никнат като гъби, как в Ухан пристигат лекари от цялата страна. Фанг Бин обаче показва обратната страна на медала.

Видеоклипове се появяват в социалните медии, показващи как хора в Китай падат мъртви по улиците (ВИДЕО)

Властите зазиждат вратите и приземните прозорци на домовете, където има болни хора, а храната се доставя през процепи в тях, както е постъпвало в Европа по времената на бубонната чума

Умрелите от коронавирус в Ухан са товарени в автобус и откарвани "директно в крематориума"

Професор по икономика: Светът фалира до 6 месеца заради коронавируса – 400 милиона души са под карантина, чака ни невиждана световна рецесия

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!