Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калоян Методиев: Подслушването в България е излязло от контрол (Видео)

Сн. Канал 3

При 15 % невалидни бюлетини не съм сигурен кой как печели изборите. Не са безусловно приемани резултатите от миналогодишните избори. Използва се репресивен апарат за потушаване на протестите. Президентът уплътнява напълно своите правомощия, коментира той

"Записите засилиха интереса към президента. Не можем да знаем какво още ще поднесе от прокуратурата. Изводът е, че подслушването в България е излязло от контрол. Ако президентът може да бъде обект на такова нещо, какво остава за другите? Трябва да се сложи ред в секторът за сигурността, да се види кой носи отговорност". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Калоян Методиев, началник на кабинета на президента.

"Действията на прокуратурата ще ги оцени съда. Адмирирам борбата срещу наркотиците, това е твърда политика на държавата. Не бих казал, че преходът е нещо лошо генерално. Тези, които са спечелили от него чрез рекет и наркотици, трябва очевидно да си платят сметката рано или късно. Но не и тези, които не са забогатели по такъв начин, да отделяме всеки случай", добави той.

"Президентската институция инициира дебатите, за да изслуша гледните точки. Процесът се развива и ще видим какво ще излезе накрая. Ако продължават кризисните нива и системата продължи да експлодира, не се знае. Ние сме изпадаща нация демографски, президентът е изразител на националното настроение", сподели Методиев.

"Трябва да върнем нещата в нормалната рамка, да има работещи институции. Да се търсят решения. При 15 % невалидни бюлетини не съм сигурен кой как печели изборите. Не са безусловно приемани резултатите от миналогодишните избори. Използва се репресивен апарат за потушаване на протестите. Президентът уплътнява напълно своите правомощия", коментира той.

"Президентът има много силно оръжие – говоренето. Може да притисне всяко правителство, ако неглижира някой сектор, като здравеопазването и образованието, като върне нещата във фокуса на обществото и да не слизат от вниманието. Това са сектори с големи проблеми, които изискват дългосрочни решения", каза още Калоян Методиев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!