Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия и Гърция създават черноморски информационен център, Бойко иска повече НАТО на Балканите

epa08068414 Greek Foreign Minister Nikolaos Dendias (4-L), Foreign Minister of Bulgaria Ekaterina Zaharieva (3-L), Romanian Foreign Minister Bogdan Aurescu (4-R) and Serbian Foreign Minister Ivica Dacic (43-R) poses for a family photo at the Ministerial Meeting of BSEC, Black Sea Economic Cooperation, that is hosted in Athens, Greece, 13 December 2019.  EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Бойко Атлантика предупреди Западните Балкани: Или си в НАТО и ЕС, или не си! Много е важно да не позволяваме на европейците, на американците да загубят интереса към нас... иначе властта отива?

Русия и Гърция започват проект за създаване на информационен център за развитието и най-добрите практики за Черноморския регион.

Това стана след заседание на Министерския съвет на външните работи на Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество (Съвет на външните министри на ЧИС), съобщи руското външно министерство, цитирано от РИА Новости.

На 13 декември в Атина се проведе 41-ото заседание на външните министри на страните от Черноморското икономическо сътрудничество.

В нея участваха ръководители и представители на агенциите за външни работи на Азербайджан, Албания, Армения, България, Гърция, Грузия, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна, както и наблюдатели и партньори по секторния диалог.

Няма информация България да е проявила интерес към проекта.

Бойко Атлантика предупреди Западните Балкани: Или си в НАТО и ЕС, или не си! Много е важно да не позволяваме на европейците, на американците да загубят интереса към нас... иначе властта отива?

„Русия и Гърция започват международен проект за създаване на център за информация и добри практики в областта на целите за устойчиво развитие на Черноморския регион, финансиран от руския доброволен принос към ЧИС“, казаха от руското външно министерството.

Отбелязва се, че на срещата са разгледани въпросите, свързани с взаимодействието, включително финанси, транспорт, малки и средни предприятия, култура, туризъм, информационни и комуникационни технологии, насърчаване на инициативите за улесняване на търговията, възможността за институционализиране на отношенията между ЧИС и Евразийския икономически съюз, развитието на сътрудничеството между ЧИС и Европейския съюз.

Руската делегация бе водена от зам.-външния министър Александър Панкин, който заяви, че Москва смята резултатът от срещата за нелош.

Нюз БГ, Фокус

Източник/ци: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!