Жена удушена за притежаване на "Девет коментара за КП"

Китайската комунистическа партия (ККП) преследва тези, които открито са се отказали от нея, както и граждани, разпространяващи разкриващата истината за нея публикация "Девет коментара за комунистическата партия"...

Г-жа Гуо Лифанг от гр. Шиянгтан, провинция Хунан, е практикувала преследваната от ККП медитативна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа). 54-годишната Гуо бива удушена заради притежаване копие на "9те Коментара". Трима души, от които поне един бил полицай, нахълтали в дома й. Когато полицията вижда "9те Коментара" на бюрото й, те веднага я отвеждат в околийския участък да я разпитват и изтезават.

Публикувани през 2004 г. от Epoch Times, „Девет коментара за комунистическата партия“
Публикувани през 2004 г. от Epoch Times, „Девет коментара за комунистическата партия“

Около две седмици по-късно семейство Гуо бива уведомено, че Лифанг е починала от неестествена смърт. Аутопсията не показала нищо необичайно в тялото й. Единственото забележимо нещо били белезите от душене по шията и врата й.

Страхувайки се от последствията за убийството на тази иначе известна с добро здраве и енергичност жена, полицията предлагала парично обезщетение на семейството й, но то отхвърлило предложениятя. Случаят се покрива, като на никого не се разрешава да види трупа. Дори служители в околийското управление биват поставени под наблюдение заради този случай.

Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) разследва случая.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме.Благодарим Ви!