Промяна в плана! Здравният министър: Маски ще се носят на места, където има рисков контакт

No photo description available.

https://www.facebook.com

До края на деня се очаква заповедта за задължителното носене на маски на открито. В момента експерти прецизират текста. Той ще бъде по-различен от заявеното от здравния министър вчера.
Това обяви пред медиите самият проф. Костадин Ангелов. 

Заповедта трябва да влезе в сила от утре, но все още не е ясно кога и къде ще бъде необходимо да се носят маски. Здравният министър обясни, че задължително ще бъде употребата на предпазни средства срещу разпространението на COVID-19 на опашки пред институции и магазини, където има струпване на хора и няма възможност за спазване на дистанция. 

"Решението за носене на маски на открито, на местата където има рисков контакт, е взето с двучасова видеоконферетна връзка и диалог с двата експертни съвета по епидемиология и инфекциозни болести. Председателят на експертният съвет категорично подкрепя носенето на маски на открито на тези места. Ако не вярвам на него и подлагам под съмнение мнението на всички български професионалисти, доказали се във времето, на кого да вярвам тогава?", попита още Ангелов. (На премиера Борисов, на кого...) 

Отговорът на епидемиолозите е еднозначен - да, маските помагат, отсече здравният министър. 

Той коментира и вчерашната протестна акция, при която граждани гориха маски. Такава се очаква да има и днес. 

“Вчера видяхте да се горят маски публично. Но те спасяват животи. Те можеха да бъдат използвани някъде, където има нужда от тях”. 

"Основният проблем, който имаме в момента, е недостигът на персонал. Усеща се умора, имаме заразяване на колеги, липса на кадри. Легла и апарати ще намерим, хора – трудно ще намерим. Преследваме медицинска логика. Където има риск от заразяване, струпване на хора и т.н. - въвеждаме задължително носенето на маски. Целта е да се заразят по-малко хора", допълни още здравният министър.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...