Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Детска градина с конна езда и голф


За БГ субтитри пуснете плейера и натиснете .

Новооткрита "луксозна" детска градина в Чанша, Хунан, предлага пълна английска програма, уроци по конна езда и голф. Същевременно, проучване показа, че повече от половината от детските градини в селските райони на провинция Джянгши, не отговарят на изискванията за училищни сертификати. Липсата на държавно финансиране и регулации причиниха хаос в предучилищното образование…

Според Xiaoxiang Morning News, тази луксозна детска градина, финансирана от хонконгска финансова група, предлага „потапяне в английски език”, както и езда, и голф. Около 70% от преподавателския състав е от САЩ, Великобритания и ОАЕ, като дори за домакинската работа са наети филипинки.

Детската градина е получила над 20 молби от изключително заможни семейства, имащи дори шофьори за семейните си коли. Детската градина струва 6000 юана на месец за обучението, или 7000 за пълен пансион. Сумата за половин година трябва да се заплати наведнъж, което е около 29 000 юана (6245 лв.).

Репортаж на в. Jiangnan Urban News разкрива, че 53,6% от местните детски градини не отговарят на изискванията за училищни сертификати. Някои от тези детски градини се намират в хорски дворове, като повечето учители не са квалифицирани.

Проучване в Нанчанг, Джянгши, показа, че градските детски градини са силно недостатъчно финансирани. Поради липсата на публични ресурси за предучилището, само 6,67% от децата могат да посещават детски градини.

Местен жител, г-н Уанг заяви пред репортери, че е трябвало да "дари" 7000 юана миналата година, за да изпрати дъщеря си в добре известна детска градина. По думите му, децата на служителите в детската градина могат да ходят на училище без „дарения”, докато "външни лица" трябва да плащат "дарения", които са били 3900 юана през 2006 г., 4200 през 2007 г. и 7000 през 2010 година.

Вестник Modern Express в Джянгсу писа, че липсата на обществени детски градини е станал голям проблем в Китай. Статистиката показва, че в Нанджинг, само 89 от 501 местни детски градини са част от системата на държавните училища.

Така наречените „4 известни” обществени детски градини в Нанджинг са изключително селективни. Например, една от тези детски градини е получила 800 молби "под масата" за 80 места. Бе съобщено, че окончателното приемане е направено с решение на местната управа. Относно привилегированите частни детски градини, повечето семейства не могат да си ги позволят.

NTD репортер Зенг Яошян

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!